Skoči na glavno vsebino

Prijateljstvo… in pika!

Prijateljstvo je oaza v puščavi, ki ponuja zavetje.

Prijatelj je kot senca velikega drevesa v opoldanski pripeki.

Prijateljstvo je zaklad biserov in diamantov, pred katerim je vredno postaviti stražarja.

Ker šteje prijateljstvo med najdragocenejše zaklade v življenju, so se učenci Podružnične osnovne šole Sušje odločili, da prijateljstvu napravijo zahvalni dan. In ker prijateljstvo nikoli ne zastari ter čudežno stare prijatelje ohranja vedno pri isti starosti, se jim je to zdela idealna tema za obisk Doma starejših občanov Ribnica.

Učenci so pod mentorstvom svojih učiteljic Maje, Marije, Vide in Petre pripravili kar celotno predstavo na temo prijateljstva. Pevski zbor, katerega obiskuje večina učencev podružnične šole,  je o prijateljstvu razmišljal v notah, manjše skupine otrok so nas v svet prijateljstva popeljale z besedami, učenci prvih in drugih razredov pa so nam prijateljstvo celo prikazali v dramski igri O zajčku in repi. Da bi ob koncu vse lepo o prijateljstvu res držalo, pa so po dramski igri petošolcev otroci hvalnico prijateljstvu začinili še s plesom.

Hvala učencem POŠ Sušje za njihov slavospev prijateljstvu! Hvala našim najmlajšim, ki nas, odrasle, spomnijo na stvari, ki so v življenju najpomembnejše.

Res je namreč, pravo prijateljstvo gore premika…

Zato je prav, da si drug za drugega vzamemo čas in pika!!!

Tekst in foto: Katja Rus

Dostopnost