Skoči na glavno vsebino

Zgodba o pevskem mehurčku

Dober glas seže v deveto vas…

…čudovit pa še dlje!

In vsekakor je glas pevcev pevskih zborov učencev osnovne šole dr. Franceta Prešerna Ribnica čudovit, o tem ni dvoma! Zato smo se v sredo, 16. junija, odločili, da stanovalcem Doma starejših občanov Ribnica pripravimo prvi, pa tudi zadnji nastop letošnjih šolskih pevskih mehurčkov. Letošnja korona je namreč tradicionalne pevske zbore spremenila v pevske mehurčke, ki vsekakor so nekaj posebnega.

Publiki smo predstavili, kako takšen pevski mehurček raste, se razvija in odrašča, zato je na oder najprej stopil najmlajši mehurček. Učenci 1.d z učiteljicama Mišo in Lucijo so pod vodstvom zborovodkinje Nataše pripravili tri prav posebno razigrane pesmice. V prvi je imela glavno vlogo Pika Nogavička, v drugi je nastopal klobuk s svojimi luknjami, v tretji pa je vladala matematika.

Tako kot prvošolčki pa se znajo potruditi tudi četrtošolke iz 4.a. Svoj glas trenirajo namreč že četrto leto. Tokrat so se odločile in  za pesem »V dolinici prijetni« na oder povabile še gospo Slavico, ki jih je spremljala s harmoniko. Kaj pa so storile z »Marmelado«? to skrivnost pa vedo samo poslušalci.

Šestošolke iz 6.d pa so harmoniko zamenjale kar s kitaro. Ina Marie je tako pomagala pevskemu mehurčku na pot »V dolino tiho«, kjer so šestošolke zapele še »Himno svobode«, za konec pa sta Ina Marie in Nana pomagale še Elvisu, ki je imel veliko težav z ljubeznijo.

Nazorno smo opazovali, kako so glasovi naših pevcev v šestih letih že precej vzhajali in opazno zrasli. Ker pa so nam devetošolci ravno dan pred nastopom pobegnili, smo osnovnošolsko zgodbo morali zaključiti kar osmošolci. Naš najstarejši mehurček iz 8.c in 8.d se je odločil, da zapoje nekaj vsem dobro poznanih domačih melodij. Hvala publiki, ki se je pridružila, ko smo po Koroškem in Kranjskem želi ajdo, ko smo se sprehajali po zelenečih travnikih in peli slavo sinu slovenskega naroda.

Po prijetnem aplavzu so učenci stanovalcem Doma zaželeli kar najlepše poletne dni in jim povedali, da v naslednjem tednu veselo odjadrajo na počitnice. In seveda obljubili, da po čudovitem poletju zopet pridejo na obisk v Dom.

Tekst: Katja Rus

Foto: Katja Rus in Vanja Novak

 

Dostopnost