Skoči na glavno vsebino

USPEH ŽABJE ŠOLE

Ste že slišali za zgovornega Regca in raztresenega Žabčka? Poznate sitno Regačko in majhno nežno Regico? Ne? No, naj vam razkrijem, da so to prvošolci žabje šole. Še nekaj jih je. Poučuje jih strog, a prijazen učitelj – učitelj Zelenko.

Gotovo pa vse te žabice poznajo tisti, ki so si v preteklih mesecih ogledali predstavo Žabja šola. V njej so na humoren način predstavljeni trije šolski dnevi. Predstava je priredba istoimenskega dela avtorice Tereze Žerdin. Pripravili so jo učenci 1. in 2. razreda, ki so v letošnjem šolskem letu obiskovali gledališki krožek. Interesno dejavnost sta vodili mentorici Hana Drobnič in Tjaša Zgonc.

Predstava je bila uprizorjena kar devetkrat. Največkrat smo nastopili pred šolskim občinstvom. S predstavo smo razveselili tudi starejše iz DSO Ribnica. V marcu smo se s z njo predstavili na območnem srečanju otroških gledaliških skupin v Sodražici. Bili smo tako uspešni, da smo se uvrstili tudi na regijsko srečanje otroških gledaliških skupin, ki pa je v aprilu potekalo v Litiji. Prejeli smo srebrno priznanje, na kar smo zelo ponosni. Še bolj pa smo bili veseli vseh bučnih aplavzev in pohval iz občinstva. Še bomo nastopali!

Tjaša Zgonc

Dostopnost