Skoči na glavno vsebino

S SONČKOM korakamo v poletje

S SONČKOM korakamo v poletje

Projekt » KORAK K SONČKU«, v katerem tudi letos sodeluje OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica, nas je kar malo pocukal za rokav. Tisti dolgi rokav, primeren za deževno pomladno vreme. Spomnil nas je, da je pred vrati poletje – za sonce najprimernejši letni čas. In zato je prav, da stopimo skupaj in pripravimo kar se da najlepše poletje!

Tako so v sredo, 22. maja, učence in učiteljice Podružnične osnovne šole Sušje za res dober začetek obiskali prijetni gostje, ki svoje dopoldneve preživljajo v VDC Ribnica. Ker se dan ni mogel prav dobro odločiti, kakšno vreme bi izbral, so se o tem odločili kar naši učenci in naročili ravno pravšnje vremenske razmere, ki so nam dovolile preživeti popoldne na zunanjem šolskem igrišču. Tu smo skupaj najprej pretekli kak krog, se ogreli ob vodeni telovadbi, nadaljevali razburljivo dogajanje na poligonu, se pozabavali z nabijanjem v koš in na koncu še veselo zaplesali. Ni kaj, res prava zabava, začinjena z obilico gibanja in ščepcem svežega zraka.

Ampak tistega pravega sonca pa še ni bilo…

Zato so se uporabniki VDC-ja odločili, da njihovo delo še ni končano. Konec maja so obiskali kar 3.d. In kaj so tokrat predlagale otroške glave? No, če ni sonca, si ga pa SAMI NAREDIMO!!! In so tudi ga. Skupaj s petošolkami so izdelali res gromozansko SONCE! Namestili so ga kar na stopnišče stavbe B in mu za vsak slučaj dodali še celo morje majhnih sončkov, katere so izdelali skupaj s svojimi obiskovalci. Ogromno sončkov, in koliko toplote! Tole pa bo zagotovo obrodilo želene sadove!

Vendar jih žal ni…

Zato so uporabniki VDC-ja prišli v OŠ Ribnica še enkrat, v mesecu juniju. Tokrat so jih k sebi povabili člani Lutkovnega krožka, ki so jim za ogrevanje pripravili predstavo z naslovom »Juri Muri v Afriki«. Učenci 3.b in 1.c so po navdušenem ploskanju vzeli vajeti v svoje roke in s pevsko uverturo pripravili oder za učence, ki obiskujejo Ropotarnico. Bobnarji iz Ropotarnice pa niso samo zabavni in zvočno uglašeni, ampak seveda tudi zelo glasni. Ko so jim v sproščujoči glasbeni delavnici po nastopu pomagali še naši gostje, pa lahko rečem, da se je tresla zemlja. Kaj menite, nam je uspelo pregnati slabo vreme?

(Recept pošljemo po pošti…)

 

Tekst in foto: Katja Rus

Dostopnost