Skoči na glavno vsebino

Plesno-glasbena prireditev Pozdrav poletju

V sredo, 19. 6. 2024, sta ribniški vrtec in osnovna šola sodelovala s krajšo plesno-glasbeno prireditvijo Pozdrav poletju, ki je potekala v avli vrtca. Na prireditvi so nastopili plesna skupina vrtca Ribnica pod mentorstvom vzgojiteljic Špele Blatnik in Ane Zajc, iz osnovne šole pa plesna skupina romskih prvošolcev pod mentorstvom učiteljic Eve Levstek ter tolkalna skupina Ropotarnica pod mentorstvom učiteljic Eve Levstek in Irene Nadler Starc. Vloga povezovanja programa je tokrat pripadla učenki 5. razreda Niki Virant.

Najprej so nastopili učenci iz tolkalne skupine Ropotarnica. Ti so z udarnimi in ubranimi ritmi presegli vsa naša pričakovanja. S skladbama Abeceda in Največji šovmen (The Greatest Showman) so nam pokazali svojo mladostno moč in glasbeno zagnanost.

Romski prvošolci so zaplesali na pesem Maje Kokol Jovanovič Čokolada. Očarljiv izbor skladbe. Melodija in ritem sta nas spominjala na prihajajoče poletne dni, besedilo pa nam je vzbudilo skomine po čokoladi.

Plesna skupina vrtca Ribnica je zaplesala na pesem Tinkare Fortune Počitnice. Še ena prijetna melodija in izvrsten nastop najmlajših sta čudovito dopolnila in zaokrožila celoten, predpočitniško obarvan program.

Nastopajoči so publiki ob koncu prireditve zaželeli vesele poletne počitnice. Naj bodo poletne počitnice in poletni dopusti za vse res prijetni in sproščujoči ter naj vsem prinesejo številne trenutke veselja.

Tekst in foto: Staša Ivanec

Dostopnost