Skoči na glavno vsebino

ZAKLJUČNA PRIREDITEV NA POŠ SUŠJE

Šolsko leto je bilo dolgo, polno izzivov, lepih dogodkov, lepih ocen in tudi kakšnega razočaranja. S trudom so si učenci priborili nova znanja in veščine. Izobrazba je najmočnejše orodje, s katerim lahko spreminjamo svet. Znanje je tisto, česar nam nihče nikoli ne more odvzeti.

Po dolgem in napornem šolskem letu smo se na POŠ Sušje poslovili nekoliko drugače. V nedeljo, 23. 6. 2019, smo se pridružili praznovanju ob 110 letnici PGD Sušje in otvoritvi novega gasilskega doma.

S pesmijo, besedo in plesom smo popestrili njihovo praznovanje.  S petjem pesmi in deklamacijami so učenci predstavili, da so gasilci ljudje velikega in dobrega srca. Živijo svoje osebno življenje tako kot vsi ostali ljudje. Poleg tega pa nam pomagajo, ko se borimo z ognjem, poplavami ter rešujejo ljudi in premoženje ob naravnih in drugih nesrečah. Spoštujemo jih in jih imamo radi.

Program se je nadaljeval s petjem, pesmijo in plesom o otroštvu in počitnicah. Otroštvo je eno izmed najlepših in brezskrbnih obdobij našega življenja. Otroci so navihani, polni idej in igrivosti. Igra jih druži in nam pomaga pri razvoju.  Brez igre otroci ne bi imeli srečnega otroštva.

Hvala učenci, ker ste pokazali, da ste odlični pevci, pesniki, plesalci in povezovalci.

Šolsko leto se je zaključilo. Pred učenci so že težko pričakovane počitnice, začetek brezskrbnosti, potepanj, raziskovanj, branja, morda kakšnih drobnih iskric, novih spoznavanj, novih prijateljstev. To je tisti del šolskega leta, ki ga imajo učenci najrajši in bi bili zelo srečni in zadovoljni, če bi ga bilo še več. Toda počitek v nedogled  ne bi obrusil njihovega značaja, niti njihovih sposobnosti. Zato je potrebno izkoristiti vsak trenutek življenja, ki nam je dan, da ga preživimo koristno, prijetno in da se kaj naučimo.

V ponedeljek, 24. 6. 2019 smo se nasmejani učenci in učiteljice razšli, septembra pa se bomo  zopet vrnili in polni novih izkušenj, spočiti ter bistre glave zopet sedli v šolske klopi, novim izzivom naproti.

Vida Arko

no images were found

Dostopnost