Skoči na glavno vsebino

Sedmošolci so obiskali Tehniški muzej v Bistri

V torek, 24. 9. 2019, so učenci 7. razredov v okviru tehniškega dne skupaj z razredniki ter učiteljicama tehnike in tehnologije obiskali Tehniški muzej v Bistri.

Ob prihodu v Bistro so se učenci najprej razdelili po razredih v štiri skupine, nato pa je vsaka skupina dobila svojega vodiča. Ker je Tehniški muzej preobširen, da bi si v enem dopoldnevu lahko ogledali vse zbirke, smo si lahko ogledali le nekaj stalnih razstavnih zbirk.

Ena izmed skupin si je natančneje ogledala zbirko o lesu (prve vodne žage, vrste žag, proizvodnja stolov, mizarstvo, suhorobarstvo, sodarstvo, kolarstvo in tesarstvo), zbirko o gozdarstvu (namen gozda, sečnja in spravilo lesa, gozdarsko gradbeništvo, pogozdovanje), zbirko o pogonih (cepec, gepelj, lokomobila, mlatilnica, slamoreznica) in avtomobilski zbirko.

Za obisk Tehniškega muzeja v tem tednu smo se odločili tudi zato, ker so v tem času potekali Dnevi strojništva. V okviru Dnevov strojništva so nam študenti strojništva predstavili izjemne projekte, ki so nastali kot plod dela študentov ter raziskovalcev Fakultete za strojništvo UL. Učenci so spoznali mobilne robote, brezpilotna letala, virtualni simulator varjenja, merjenje zemeljskega magnetnega polja, hibridni stroj, formulo, letalo, hidrotekoče kamere, vlakenske laserje, infrardečo termografijo, lasersko merjenje, polimerna goriva in še veliko drugih zanimivih stvari.

Zapisala: Andreja Zdravič Bauer, učiteljica TIT

no images were found

Dostopnost