Skoči na glavno vsebino

IZJEMEN DOSEŽEK PETRA ANDOLŠKA NA 27. SANKTPETERBURŠKI ASTRONOMSKI OLIMPIJADI

Sanktpeterburška astronomska olimpijada je dvostopenjsko mednarodno tekmovanje, katerega se udeležijo učenci iz 50 regij Rusije in 10 držav sveta.
Slovenski del tekmovanja poteka pod okriljem DMFA Slovenije, ki organizira spletno povezavo z organizatorji v Rusiji, pripravi prevode nalog in poskrbi za izvedbo zaključnega kroga tekmovanja.

Peter Andolšek iz 9. c razreda je na državnem tekmovanju iz astronomije, ki je potekalo, 11. 1. 2020,  osvojil odličen rezultat (zlato priznanje) in bil povabljen na izbirni krog 27. Sanktpeterburške astronomske olimpijade. Izbirni krog je potekal, 15. 1. 2020, na katerem se je Peter uspešno izkazal in se uvrstil na zaključni del tekmovanja, ki je bil sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. Teoretični del zaključenega kroga je potekal, 3. 2. 2020 na OŠ Domžale, praktični del pa je potekal, 2. 3. 2020 prav tako na OŠ Domžale. Peter Andolšek je v kategoriji 9. razredov zasedel 14. mesto in prejel srebrno medaljo.

Za izjemen dosežek Petru še enkrat iskreno čestitamo, saj so naloge zahtevale veliko iznajdljivosti, matematičnega znanja, izvirnosti, … . Ruski ocenjevalci ne ocenjujejo samo rešitve, temveč inovativnost, širino spopadanja s problemom, potek reševanja … . Peter je reševal naloge v angleškem jeziku, kar je še posebej pohvalno. V prihodnje mu želimo še veliko takih uspehov.

Zapisala: Nataša Tanko Belaj, prof. ma – fi

Dostopnost