Skoči na glavno vsebino

NAŠA ŠOLA JE LETOS VELIKO SAMA BILA, PA VENDAR NI IZGUBILA SRCA…

Po uspešnem začetku šolskega leta smo kljub dobrim mislim in pričakovanjem zopet za nekaj časa ostali doma in se šolali na daljavo. Delo je bilo naporno tako za učence kot tudi za učitelje, tako da smo bili zelo veseli, ko smo se zopet vrnili v šolske klopi.

Kaj hitro smo začeli z različnimi aktivnostmi, ki smo jih izvajali v priporočenih mehurčkih. Ker je bilo to v pustnem času, smo se namaškarani odpravili v pustni sprevod po vasi ter odganjali zimo in korono.

Posvetili smo se šolskemu delu ter učenju. Interesne dejavnosti smo izvajali v ločenih razrednih skupinah, zelo pa smo pogrešali medsebojno druženje ter številne nastope, ki smo jih v tem času načrtovali, pa jih žal nismo uspeli izpeljati.

Kljub vsemu nam je uspelo veliko doživeti, saj so učenci 5. razreda uspešno opravili praktični del kolesarskega izpita. Na pomoč nam je priskočila tudi upokojena učiteljica Sonja Pogorelc, za kar smo ji zelo hvaležni. Večina četrtošolcev je uspešno opravila teoretični del kolesarskega izpita.

Ker so se omejitve nekoliko sprostile, so tretješolci lahko doživeli nepozabne dogodivščine v šoli v naravi v Fari. Svoje spretnosti so preizkusili v adrenalinskem parku, spoznavali so Faro z okolico, se naučili kako preživeti v naravi ter navdušili vse prisotne s svojim zaključnim nastopom.

Prvošolci in drugošolci so bili veseli obiska živalskega vrta, četrtošolci raziskovanja Postojnske jame, petošolci pa so spoznavali arheološke najdbe v Narodnem muzeju v Ljubljani.

Drugošolci ter tretješolci so postali tudi mladi člani Rdečega križa in se s tem zavezali k solidarnosti; skrbi za naravo, pomoči sošolcem ter starejšim. Verjamemo, da bodo tako prispevali k boljšim socialnim odnosom in prijaznejši družbi.

Kljub rednim pevskim vajam se učenci pevskega zbora niso letos velikokrat predstavili, so pa jutra polepšali z glasnim in veselim petjem, tako da so si prislužili zaključno druženje, ki smo ga popestrili s karaokami, okusnimi hot-dogi ter zabavnimi igrami.

V petek, 11. 6. 2021, smo imeli tako kot večina šol po Sloveniji nadomestni tradicionalni zajtrk, ki ga v mesecu novembru zaradi razmer nismo mogli izvesti. Obiskal nas je gospod Miran Mihelič, generalni direktor agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja. Skupaj smo pozajtrkovali, prisluhnili čebelarju Tomažu Černetu, zapeli Slakovega Čebelarja, zaplesali ples čebelic, spekli medenjake ter ustvarjali na temo čebelic. Zahvaljujemo se gostom, ki so nas počastili s svojo prisotnostjo.

Kljub obilici deževnih dni nam je uspelo prenoviti šolski skalnjak, prelopatati šolski vrtiček in posaditi zelenjavo, poskrbeli pa smo tudi, da naša okna krasijo rože.

Vsi učenci ter zaposleni naše šole, smo šolsko leto zaključili s skupnim izletom v Woop Ljubljana. Uživali smo ob športnih aktivnostih na trampolinih, za konec pa smo lakoto potešili v McDonaldsu.

Ker staršev celo leto nismo smeli povabiti v šolo, smo izkoristili lepo vreme ter po razredih organizirali zaključna srečanja s kratkim kulturnim programom ter druženjem na šolskem dvorišču. Smeha in veselja ni manjkalo.

Zahvaljujemo se vodstvu šole za večkraten obisk, pomoč pri izvedbi raznih dogodkov, veseli pa smo bili tudi vseh novih pridobitev.

Zahvaljujemo se tudi Občini Ribnica za sodelovanje ter posluh in pomoč pri uresničevanju naših potreb in želja.

Hvala staršem za sodelovanje, pomoč in podporo. Zavedamo se, da ste se v času šolanja na daljavo vsi trudili po svojih najboljših močeh, otroke usmerjali in jih pomagali.

Hvala tudi vam učenci, ker ste! Brez vas bi bila šola prazna in dolgočasna. Želimo vam dolge, varne ter brezskrbne počitnice. Imejte se lepo.

Kaj pa si želimo v novem šolskem letu?

V novem šolskem letu si želimo zdravja obilo,

da šola bi v šoli ostala,

čim več znanja nam podala,

da vsi bi mirno in lepo živeli,

se smejali, vriskali in peli.

 

 

Kolektiv POŠ Dolenja vas

Zapisala: Špela Gornik Oražem, vodja POŠ Dolenja vas

 

 

 

Dostopnost