Skoči na glavno vsebino

PESEM IN PLES NA PREDZADNJI DAN POUKA

Srečala sem petošolke in petošolce in … Pa tudi 2. d se jim je priključil. Bili so nasmejani, veseli in razigrani. Pomislila sem, le zakaj. Seveda, učenke in učenci OŠ Ribnica so šli na nastop v DSO Ribnica. Verjetno pa je k njihovi prešerni razigranosti malo pripomoglo tudi to, da je bil predzadnji dan tega šolskega leta.

Veste, peti razredi so se letos učili pesmi različnih slovenskih pokrajin, zato so nam za začetek učenke in učenci 5. a z mentorico Andrejo Hočevar zapeli  štajersko ljudsko Iz zemlje gre v trto. Tudi 5. d z mentorico Marušo Čop nam je zapel ljudsko pesem, tokrat ljudsko pesem s Koroške Ovsetni štajeriš. Oba peta razreda sta nam tudi pokazala, kako dobro rokujeta z instrumenti. Tudi ostala dva peta razreda sta nam zapela: 5. b z mentorico Nino Marolt pesem We are the world, 5. c z mentorjem Grego Šumrado pa skoraj ponarodelo pesem Dan ljubezni.

Tako lepo so petošolci ogreli občinstvo. Naše druženje pa so zaključili učenke in učenci 2. d razreda z mentorico Niko Vrbinc Mihelič. Zaplesali so nam kar štiri plese: Soki rašpla, Ob bistrem potoku je mlin, Pingvini in Ram zam zam. Ni kaj, marsikoga so ob teh plesih zasrbele pete. Nad plesi so bili navdušeni tudi prej nastopajoči peti razredi, saj je večina kar zaplesala z 2. razredom.

Pomislila sem, kako so res dobre volje. Celotna razigranost se je odrazila tudi v tem, ko so petošolci na predlog učiteljic zaplesali na pesem Jerusalema, popularen ples letošnjega leta. Ni kaj, vsi nastopajoči so pokazali, da je v njihovih srcih vedno veliko prostora za pesmi, ples ter razigranost, ki jo vedno radi pokažejo.

 

Besedilo: Vanja Novak

Foto: Katja Rus in Vanja Novak

Dostopnost