Skoči na glavno vsebino

Koronavirus, mi se ne damo!!!

In dogaja se spet! Verjemite, obvestila niso zrasla na prazni slami.

Pazite, tudi letos je tajna misija dobila dovolilnico! Res je, koronavirus nam ponovno namerava ukrasti BOŽIČ!!!

Pa mu bomo to PONOVNO dovolili?

»O ne, tokrat pa ne!«, sem si glasno rekla, ko sem izvedela za grozno novico. In tako sem se s skupino nadebudnih učencev podala v boj proti kraji božiča. Ker pa je koronavirus zelo zahrbten in deluje na svetovni ravni, smo se po dobrem premisleku odločili, da tudi mi s skupnimi močmi proti njemu nastopimo globalno. Tako smo se preko programa iEARN vključili v projekt »Holiday Cards Exchange«, kjer smo se povezali s podobnimi zanesenjaki iz drugih koncev sveta. Lepo smo se potrudili ter izdelali velik kup prazničnih voščilnic, katere so učenci popisali s svojimi lepimi željami in pozdravi – jasno, v angleščini. Čudovite voščilnice smo v decembru poslali nam dodeljenim somišljenikom: učencem iz Tajvana, Maroka, Rusije in Belorusije.

Prepričani smo, da jih bo slovenski paket z našimi voščili, zemljevidom Ribnice in prijetnim pismom tako razveselil, kot je nas razveselila podobna pošiljka. V začetku decembra smo namreč že dobili debelo kuverto iz Rusije. Pisali so nam tamkajšnji učenci iz mesta Oktyabrsky, ki leži približno 1200 km zahodno od Moskve. Naši dopisovalci obiskujejo 11. razred.

»Kaj!!?? A v Rusiji je kar 11 razredov?« so rekli naši učenci. Bo že res tako. In ker ne vemo prav dosti o ruskem šolstvu, sem ribniškim učencem obljubila, da bomo v januarju malo pobrskali po spletu in spoznali še marsikaj zanimivega o učencih v Rusiji.

V decembru pa bomo na prvo mesto postavili predvsem tisto, kar nam je vsem skupno: praznovanje novega leta! Veselimo se, praznujmo, imejmo se radi – pa kar vsi na tem svetu! Koronavirus, tokrat zmaga ne bo končala v tvojih rokah. Vemo, da te z roko v roki skupaj lahko premagamo!

Tekst in foto: Katja Rus

Dostopnost