Skoči na glavno vsebino

Prišla je pomlad!!!

Pust, velikih nasmejanih ust, se je na pustni torek oglasil tudi na Osnovni šoli Franceta Prešerna v Ribnici. In bil močno presenečen!!!

Kje pa so učenci in učenke? In kje so učiteljice? Nikjer nikogar… Samo maškare in maškare in maškare! Pika Nogavička na hodniku, mucke različnih vrst po šolskih klopeh, slavni vitez z veličastnim modrim pred tablo, učencev pa nikjer…

Tako kot mali otroci pa so si tudi najmlajše maškare zaželele ven, na sprehod.  Kamor so seveda v spremstvu svojih nasmejanih spremljevalk pod poveljstvom novoletne jelke tudi odšle. Jasno, Ribnice prav dobro niso poznale in se tako nevede izognile mestnemu jedru, morda pa so jih pri iskanju poti le zamotili kupi gledalcev, ki so na male maškare čakali v okolici šole. So pa zato le-te pokukale v ribniški vrtec, kjer jih je na igrišču pozdravil cel kup otrok. Nato so se sprehodile še tja do Doma starejših občanov Ribnica in uletele na res zabavno fešto, na kateri so peli in plesali gusarji. Glasbeni navdih je tudi malim šolskim maškaram iz prvih in drugih razredov odprl usta, tako da so po odhodu iz Doma starejših občanov tudi malčki veselo zapeli in prepevali vse tja do šole.

Kaj menite, pa je maškaram uspelo priklicali pomlad? O ja, prav gotovo! Že v sredo je Ribnico presenetilo čudovito sonce, ki v kratkem obljublja prvo cvetje in kratke rokave. Pomlad, dobrodošla v Ribnici!!

Tekst in foto: Katja Rus

Dostopnost