Skoči na glavno vsebino

Naši učenci osvojili 2.mesto na medobčinskem tekmovanju v malem nogometu za mlajše dečke

V ponedeljek 28.3.2022 je v ribniški športni dvorani potekalo medobčinsko tekmovanje v malem nogometu za mlajše dečke. Na tekmovanje je bilo prijavljenih šest osnovnih  šol.

V Ribnici so tekmovale: Oš dr. Antona Debeljaka Loški Potok, Oš dr. Ivana Prijatelja Sodražica in Oš dr. Franceta Prešerna Ribnica. Ravno tako je tekmovanje potekalo tudi v Kočevju. Ekipe so tekmovale po sistemu vsak z vsakim. Prvo in drugo uvrščena ekipa se je uvrstila v nadaljnji krog tekmovanja, ki se je odvijalo v petek 1.4.2022 v športni dvorani v Kočevju.

Učenci oš Dr. Franceta Prešerna Ribnica so v predtekmovanju dosegli naslednja rezultata:

Oš dr. Antona Debeljaka Loški Potok 1:7 Oš Dr. Franceta Prešerna Ribnica

Oš Dr. Franceta Prešerna Ribnica 2:3 Oš Dr. Ivana Prijatelja Sodražica

Tako sta se v nadaljnje tekmovanje uvrstili ekipi Oš Dr. Ivana Prijatelja Sodražica in Oš Dr. Franceta Prešerna Ribnica.  

V Kočevju smo tako imeli še štiri najboljše ekipe, ki so se pomerile po novem tekmovalnem sistemu vsak z vsakim.

Naši učenci so se najprej pomerili ekipo Oš Stara Cerkev. Učenci so prikazali zelo dobro igro, kjer so si ustvarili številne priložnosti za dosego zadetka, ki pa ga žal do konca tekme nismo videli ne na eni ne na drugi strani. Tako so o končnem zmagovalcu odločali kazenski streli iz sedmih metrov, kjer so imeli naši učenci nekoliko več športne sreče in so tako srečanje dobili v svojo korist..

V drugi tekmi jih je čakala Oš Ob Rinži. Tudi v to tekmo so šli učenci zelo motivirani, da tekmo dobijo. Nanizali so si številne priložnosti, kar je kasneje obradilo tudi sadove, saj smo tekmo dobili z 2:0. V zadnjem srečanju smo se pomerili s starimi znanci iz Oš dr. Ivan Prijatelj Sodražica. Že pred tekmo smo izvedeli, da nam je uspel veliki met, saj je bilo že znano da smo potnik, ki se je uvrstil v nadaljnje tekmovanje. Tako je tekma odloča le o prvem in drugem mestu. Naši učenci so tekmo vzeli morda malo preveč na lahko, kar je nasprotnik spretno izkoristil in pošteno zmagal z rezultatom 4:0. Tako so učenci kljub porazu dosegli odlično drugo mesto, ki nas pelje na področno tekmovanje, ki bo potekalo v mesecu marcu. Tudi tam se nadejamo dobrega rezultata.

Vsem igralcem v imenu športnega aktiva iskreno čestitamo za ta lep dosežek.   

Članek pripravil:

Tadej Levstek, prof.

Dostopnost