Skoči na glavno vsebino

NAŠI ROKOMETAŠI V FINALU ŠŠT!!!

V torek, 26.04.2022 je v Športnem centru Ribnica potekal rokometni polfinalni turnir Šolskih športnih tekmovanj, kjer sta poleg naše šole še  sodelovali 

OŠ Trebnje in OŠ Mihe Pintar Toleda Velenje.

 Turnir je potekal po sistemu vsak proti vsakemu. Prvo tekmo so naši učenci začeli proti OŠ iz Velenja. Tekma je bila do rezultata 15:15 zelo izenačena, nato pa so našs rokometaši z dobro obrambo le uspeli narediti razliko  nekaj zadetkov, in tekmo končali z zanesljivo zmago 25:17. Najboljši strelci na prvi tekmi pri domačih so bili: Ahmed Begić 10, Aljaž Knavs 4, Lovro Lan Pucer 3.

V drugi tekmi sta se pomerili obe gostujoči šoli. Gledali smo izenačeno tekmo, na koncu pa so za en gol slavili Trebanjci 24:23.

 To je hkrati  pomenilo, da bo o zmagovalcu in potniku na finalni turnir odločala zadnja tekma. Pred polno ribniško dvorano in super vzdušjem domačih navijačev so naši fantje začeli bolje kot prvo tekmo in si kmalu priigrali nekaj zadetkov prednosti (10:6). Sledilo je par zgrešenih strelov in napak, kar so gostje iz Trebnjega hitro izkoristili in izenačili rezultat na 13:13. Nato pa se izkazala domača obramba in z nekaj zaporednimi obrambami vratarja J. Tomažina in hitrimi protinapadi povedla. Pri rezultatu 22:16 je bila tekma praktično odločena in velika zmaga je ostala doma. Največ zadetkov proti OŠ Trebnje so dali:

Ahmed Begić 6, Aljaž Knavs 5, Vid Benedik 4.

 Pri domači ekipi lahko za veliki uspeh pohvalimo vse igralce in upajmo, da se bomo lahko veselili tudi po finalnem turnirju, ki bo potekal meseca maja.

Stojijo zgoraj levo:Gregor Ilc, Lovro L. Pucer, Vid Benedik, Ahmed Begić, Jaša Tomažin, Sašo Radivojević, Črt Starc, Jan Pucelj, Janko Ilc

Srednja vrsta: Aleksej Klun, Žan Kožar, Gašper Tomažin

Čepijo spodaj levo: Luka Lukarovski, Ožbe Belaj, Maks Ilc, Gal Jurič, Anže Knavs, Taj Košir, Tain Kucler.

Rezultati:

 OŠ dr. F. Prešerna Ribnica : OŠ M. P. Toleda Velenje        25:17

OŠ dr. F. Prešerna Ribnica : OŠ Trebnje                              26:19

OŠ M. P. Toleda Velenje : OŠ Trebnje                                  23:24

 

Članek pripravil:

Gregor Ilc, prof.

Dostopnost