Skoči na glavno vsebino

Kolesarjenje je res super!

Vrnitev k tišini, miru, svobodi, naravi… Da, govorim o vožnji s kolesom. V sodobnem času norenja in hitenja je to ena izmed sproščujočih in poživljajočih možnosti potovanja, katere se lahko poslužijo tudi najmlajši.

V okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki spodbuja vse oblike nemotorizirane mobilnosti, so tokrat učitelji športa v okviru izbirne vsebine »Šport za sprostitev« sedmošolce Osnovne šole dr. Franceta Prešerna Ribnica popeljali na čudovito vožnjo s kolesom po južnem delu ribniške doline. Učenci so po seznanitvi s pravili kolesarjenja v skupini zavrteli pedala in skupaj z učitelji odbiciklirali do Ugarja, kjer so po gozdni poti prišli do Ribiškega doma v Zadolju pri Prigorici. Ker so nalivi dan poprej napolnili strugo presihajočega jezera, je pot kolesarje popeljala preko Dolenje vasi vse do Rakitnice, kjer so si učenci lahko ogledali ta nenavaden in zanimiv kraški pojav. Nato so se vrnili do igrišča v Dolenji vasi, kjer so fantje med postankom odigrali še tekmo nogometa, nato pa so se naši sedmošolci po makedamski poti preko Otavic vrnili v Ribnico, kjer se je njihovo kolesarjenje tudi zaključilo.

Ker so učenci prav res uživali v kolesarjenju, smo prepričani, da bo tovrstna dobra izkušnja mnoge izmed njih tudi v prihodnje zvabila na kolo. Tako je naš cilj dosežen.

Kaj pa vi? Smo prepričali tudi vas? 😉

Tekst in foto: Katja Rus

Dostopnost