Skoči na glavno vsebino

Jesenski kros osnovnih šol v Loškem Potoku 2022

Po dveh sušnih letih, zaznamovanih s korono, smo se v četrtek, 6. 10. 2022, odpravili v Loški Potok. Tam je v sončnem jesenskem vremenu potekal tradicionalni jesenski kros osnovnih šol. Kros v Loškem Potoku je nadaljevanje razrednih in šolskih tekmovanj, ki smo jih predhodno izvedli v okviru športnega dne.

Na idilični gozdni jasi Lom so tekli najboljši tekači okoliških osnovnih šol. Med temi elitnim tekači je bilo tudi 26 naših učencev in učenk. Tekmovalni del prireditve je bil razdeljen na kategorije, ločene po razredu in spolu. Učenci in učenke druge triade so pretekli 600 metrov, učenci tretje triade pa 750 metrov. Vsi naši učenci so se odlično odrezali. Na razpolago je bilo 24 medalj. Ribniški tekači in tekačice so si pritekli kar 11 teh medalj. Od tega tri zlate, pet srebrnih in tri bronaste medalje. Za nameček so se vsi uvrstili v prvo deseterico.

Poleg hitrosti in vzdržljivosti so pokazali tudi veliko športnega duha, medsebojne pomoči in spoštovanja. Vsak je po svojih najboljših močeh opravil s progo. Vsi skupaj pa so prispevali k dvigu ugleda naše šole v bližnji in širši okolici.

Zdrav duh v zdravem telesu v tem primeru drži kot pribito. Tekači in tekačice so prijetni ljudje. In to je bilo v četrtek moč čutiti na vsakem koraku, ki smo ga naredili v Loškem Potoku Vsem učenkam in učencem še enkrat iskreno čestitamo in jim želimo še veliko pretečenih kilometrov. BRAVO!

 

ZLATA SREBRNA BRONASTA
Lana Poje Mihelič 9. r. Iza Slavec 8. r. Mija Kocuvan 8. r.
Tian Kucler 9. r. Lev Svit Štupica 8. r. Domen Oražem 7. r.
Zala Košir 6. r. Kiara Košir 7. r. Tadej Vrh 6. r.
  Gašper Centa 7. r.  
  Maja Debelak 6. r.  

 

Aleš Pugelj, prof. šv.

Dostopnost