Skoči na glavno vsebino

Jesenski utrinki v Miklovi hiši

Zopet je tu jesen, letni čas, ko narava razkrije svojo zadnjo lepoto, obdano z zlatimi odtenki. Vendar tako čarobne jeseni kot je letos ne pomnim. Še november je tokrat čudovit, kot da je narava celo leto varčevala za ta svoj veliki finale, odet s toplimi sončnimi žarki in neverjetnimi skrivnostnimi darovi.

Tudi učenci Podružnične osnovne šole Dolenja vas letos uživajo v skrivnostni jeseni, ki je še izdatno polna čarobnih umetniških navdihov, kateri učence spremljajo med njihovim ustvarjanjem. In verjemite, domišljija v glavah in rokah naših prvošolcev res ubira svobodno pot!

Zato so se učenci 1. e z učiteljico Evo odločili, da letošnje jesenske utrinke delijo tudi s širšo publiko. V sodelovanju s projektom »Za sožitje« so svoje jesensko veselje ponesli kar v mestno knjižnico v Miklovi hiši sredi Ribnice, kjer je na očeh prav vsem, ki zaidejo v čitalnico z otroškimi knjigami. Zato si med prebiranjem in izbiranjem vam ugodne literature vzemite nekaj trenutkov zase in si oči na toplih jesenskih barvah sprostite tudi vi. Dovolite si, da vas otroško veselje popelje v srčno zaželene sfere, kjer je vse dobro tudi v resnici dovoljeno.

Tekst in slika: Katja Rus

Dostopnost