Skoči na glavno vsebino

Fotografski natečaj »LETA, KI TI DAJO ZALETA«

Fotografija je medij današnjega časa, ki nam omogoča zajeti trenutek v realnosti ali pa skozi njo lahko ustvarimo lastne vizije sveta in življenja. Fotograf s subjektivnim izbiranjem prizorov in z likovnim znanjem skozi objektiv izrazi svoj pogled na svet. Naši devetošolci so poskušali v objektiv kreativno ujeti trenutke mladosti in odraščanja, ki jim dajejo zalet v prihodnost.

Srednje šole v Kočevju letos praznujejo 150 let izobraževanja. Ob tem jubileju so organizirali fotografski, likovni in literarni natečaj za srednješolce in osnovnošolce iz kočevskega okoliša. Naši učenci so ustvarjali na fotografskem natečaju in osvojili 1. in 3. mesto v kategoriji osnovnošolskih učencev.

Njihove fotografije na temo »Leta, ki ti dajo zaleta«, nam odstirajo veliko prizorov in občutkov iz naše mladosti. Kakšna je energija mladostnika današnjega časa, kaj jim daje zalet za nadaljnje življenje? Učenci 9. razredov so poskušali ujeti te trenutke v fotografiji.

S 1. mestom nagrajena fotografija Lane Poje Mihelič iz 9.B zajema ujet trenutek brezskrbnega in sproščenega druženja na šolskem izletu. Začutimo veselje in mladostno energijo, igrivost in zalet v prihodnost, kjer je vse mogoče. Fotografija je nastala v spontanem trenutku ustvarjanja »selfijev«.

  1. mesto je s svojo fotografijo osvojila Aiša Kersnič iz 9.E, ki je svojo fotografijo skrbno načrtovala. Dobra fotografija zajema likovno znanje in pretehtane likovne prvine, kot so kompozicija, osvetlitev, izbira motiva, barvna usklajenost, kontrasti… V odlični fotografiji Aiše začutimo dekliško romantiko, ki nas iz trenutnih sanj popelje v bodočnost.

Otvoritev razstave in podelitev nagrad s spremljajočim kulturnim programom, je potekala 17. novembra v SŠ Kočevje. Obema učenkama iskreno čestitamo za dosežek. 

Zapisala: Katarina Drobnič, prof. lik. um.                  

Dostopnost