Skoči na glavno vsebino

Medobčinski prvaki v malem nogometu za starejše dečke

V sredo 23.11.2022 je v ribniški športni dvorani potekalo medobčinsko tekmovanje v malem nogometu za starejše dečke. V tem tekmovanju je bilo prijavljenih šest šol. V Ribnici so tekmovale: Oš dr. Antona Debeljaka Loški Potok, Oš dr. Ivana Prijatelja Sodražica in Oš dr. Franceta Prešerna Ribnica. Ravno tako je tekmovanje na istem nivoju potekalo tudi v Kočevju. Ekipe so tekmovale po sistemu vsak z vsakim. Prvo in drugo uvrščena ekipa se je uvrstila v nadaljnji krog tekmovanja, ki se je odvijal v petek 25.11.2022 v športni dvorani v Kočevju. Naši učenci so v predtekmovanju dosegli naslednja rezultata:

Oš Dr. Ivana Prijatelja Sodražica 2:3 Oš Dr. Franceta Prešerna Ribnica

Oš Dr. Franceta Prešerna Ribnica 3:0 Oš dr. Antona Debeljaka Loški Potok

Tako sta se v nadaljnje tekmovanje uvrstili ekipi Oš dr. Ivana Prijatelja Sodražica in Oš dr. Franceta Prešerna Ribnica.

Naši učenci so v Kočevju imeli najprej za nasprotnika ekipo Oš Ob Rinži. Po ne preveč uspelem prvem polčasu so naši učenci le uspeli zadeti in tako povesti z 1:0. Zadetek je prispeval Maks Ilc. Vendar v tekmo smo odšli premalo odločno in domačini so nas hitro kaznovali. Tako smo se morali sprijazniti s končnih 1:1.

V drugem srečanju smo imeli za nasprotnika OŠ Stara Cerkev. Učenci so se po prvem srečanju nekoliko bolj zbrali in odigrali tako kot je treba. Srečanje smo rutinirano dobili z rezultatom 4:1. En zadetek je prispeval Ožbe Belaj, enega Brin Rovan in dva zadetka je dal Pino Zobec.

V zadnjem srečanju smo se pomerili z našimi prijatelji iz Sodražice. Tekma je bila iz rezultatskega vidika zelo zanimiva, saj nam je ponujala vse možnosti. V primeru zmage skok na prvo mesto, v primeru neodločenega rezultata bi tekmovanje končali kot drugi. V primeru poraza pa najverjetneje kot tretji in tako bi bilo sanj od potovanju na področno tekmovanje konec. Ker so se vsi učenci močno zavedali in ker so si vsi želeli oditi naprej, so odšli v tekmo izredno odločno in samozavestno z veliko željo po rezultatu. Da sta borbenost in želje vedno nagrajena se je pokazalo tudi tokrat. Srečanje smo dobili z končnih 5:2, kar nas je uvrstilo na končno prvo mesto. Po en zadetek so prispevali: Brin Rovan, Jure Benčina Grgurič in Ožbe Belaj. Dva zadetka pa je prispeval Maj Košir.

Skupaj smo tako dosegli dve zmagi in en remi kar je zadostovalo za končno 1. mesto na turnirju. Tako so se naši učenci uvrstili na področno tekmovanje, ki bo potekalo v mesecu februarju.

Vsem igralcem čestitam za dobre igre, ter za lep odnos do nasprotnikov in sodnikov. Dokazali smo kako se zastopa in promovira šolski grb tudi izven našega kraja.

aktiv šv: Tadej Levstek, prof.

Dostopnost