Skoči na glavno vsebino

Kjer besedam spodleti, glasba govori. (Hans Christian Andersen)

Še kako res je bilo to med tistim čudovitim decembrskim vikendom v Podružnični šoli v Dolenji vasi!!! Nikjer ni bilo slišati dolgočasnih besed, le čudoviti verzi so ob spremljavi prekrasne melodije, ki je prihajala iz grl članic in člana mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Ribnica, polnili učilnice.

In takrat se je zgodilo…

Dolg kamniti hodnik je postal topel. Bele ploščice v stranišču so dobile rožnato barvo. Visoki strop učilnice se je znižal v želji, da bo bolje slišal čarobne glasove. V zimskem večeru je na okna potrkalo sonce in na policah so zacvetele vijolice. Še vrata so se na stežaj odprla, ker je narava zunaj hotela slišati prijetne melodije.

Ja, petje našega mladinskega pevskega zbora je pod vodstvom učiteljice Nataše Arko poskrbelo, da je bil ta vikend čaroben. In seveda tudi nepozaben. Tebi nič meni nič, so se spekle palačinke, se je pripravila praznično obarvana jedilnica, se je skuhaj jagodni čaj, je na mizo prišlo sadje. Potem pa se je odvrtel še zabaven družabni večer, ki je poskrbel za magično noč, v kateri nam je po obilici glasnega smeha drobna dolenjevaška vila pričarala res enkratne sanje.

Po odličnem sobotnem zajtrku pa se je po pošteno pevsko-delavnem dopoldnevu do nas prikradla še okusna pica, katero smo pojedli do zadnje drobtinice. Medtem ko se je vse okrog nas pospravilo, pa so pevci še zadnjič povadili 4 nove pesmi, katere so se naučili v tem čarobnem vikendu. In tako je vse skupaj zaključil še nastop mladinskega pevskega zbora ribniške osnovne šole, kamor je kot slastna rdeča češnja na vrhu torte pristopil še gospa Slavica s svojo harmoniko.

Vsega je bilo ravno toliko, kot je bilo potrebno, in vse je bilo ravno takšno, kot je moralo biti. Brez praznih besed, pa z obilico petja in glasbe. Kjer besedam ne steče, gre glasbi res odlično… Če ne verjamete, kar vprašajte naše pevke in pevca. Domov so namreč odnesli nasmehe na obrazih in iskrice v očeh…

Tekst in foto: Katja Rus

Dostopnost