Skoči na glavno vsebino

Čarobni december

Ena topla beseda lahko ogreje mrzel zimski čas, pravi stari japonski pregovor.

»Pa lahko to naredi tudi prijazna podoba?«, so razmišljali naši učenci. Ena misel, nekaj besed, veliko dela in dobre volje in sploh se ne ve, kdaj so izpod rok naših učencev prilezle podobe nasmejanih snežakov, ki krasijo in očitno tudi grejejo okna Osnovne šole dr. Franceta Prešerna Ribnica. Ja, priznamo, gotovo so naši prijazni snežaki krivi za nepričakovano zimsko otoplitev.

»Toplotni preizkus« je bil tako dokazan. In ker je čas za resnico, je prav, da priznamo še nekaj drugih zadev, s katerimi smo si v Šolski skupnosti razredne stopnje v sodelovanju s projektom »Za sožitje« v decembru gubali možgančke.

Glave naših učencev so bile namreč polne skrbi, ali je v času pomanjkanja, naravnih nesreč in mnogih skrbi sploh mogoče razveseliti ljudi?!! Veliko smo se menili, a le malo odgovorov dobili, zato smo se odločili, da bomo pač nekaj naredili. In smo! Po mnogih urah ustvarjanja in domišljijskih neviht so male roke izdelale velik kup unikatnih daril, ki so prinesla nasmeh na obraz vsem stanovalcem Doma starejših občanov Ribnica, zaposlenim v Vrtcu Ribnica in tudi vsem, ki skrbijo, da delo v OŠ Ribnica poteka po načrtu. Odlično, še ena domneva potrjena!

Pa bi v tem decembru lahko še koga razveselili? Naši upokojenci, na njih pa res ne bomo pozabili!, so veselo vzkliknili naši praznični učenci. Čira čara hop hop hop, in že je na mizi voščilnic poln šop! Še prijazno besedo v voščilnico položimo, in jo na pot pošljimo, v upanju, da z njo ljudi razveselimo. Dobri mož, ki v decembru po zraku nad nami dela krog, nam je prišepnil, da nam je tudi to šlo dobro od rok!

Na obilico modrih besed pa se seveda prileže še najmodrejše. Polni pozitive verjamemo novejšemu slovenskemu pregovoru, ki pravi, da dober začetek poraja še lepši konec. Zato le veselo v novo leto prijetnim dogodivščinam nasproti!

Foto in tekst: Katja Rus

 

Dostopnost