Skoči na glavno vsebino

POROČILO O TEKMOVANJU

V sredo 7.6.2023 je na stadionu v Slovenski Bistrici potekalo državno finale v atletiki za učence osnovnih šol. Tekmovanja so se  udeležili tudi 3 učenci naše osnovne šole dr. Franceta Prešerena Ribnica. Naši učenci so nastopili v dveh disciplinah. Tian Kucler je tekmoval v metu vorteksa med starejšimi dečki, Lovro Rus pa je tekmoval v skoku v višino med starejšimi dečki. V skoku v višino pri mlajših dečkih pa je nastopil tudi Aljaž Zakrajšek. V lepem in sončnem vremenu so se naši učenci zelo odlično odrezali.

Tian Kucler je med dvajsetimi tekmovalci osvojil odlično četrto mesto in tako le za slab meter zgrešil odličje. Lovro Rus se je pri skoku zelo dobro kosal z atleti in osvojil končno sedmo mesto med dvajsetimi nastopajočimi. Aljaž Zakrajšek pa je osvojil končno štirinajsto mesto.   

Vsi učenci so izboljšali svoje dosežke iz področnega tekmovanja in tako pridobili predragocene športno tekmovalne izkušnje, ki jih bodo še kako potrebovali skozi svoj osebni in tekmovalni razvoj. Vsi smo se zdravi in zadovoljni vrnili domov.

Čestitke vsem učencem.

 

Učitelj športa:

Tadej Levstek, prof.

Dostopnost