Skoči na glavno vsebino

Še zadnji »Korak k Sončku«

Ali veste, da z drugačnostjo ni nič narobe? Slovenski projekt »Korak k Sončku« o tem že od leta 1993 ozavešča širšo javnost. Že drugo šolsko leto pa v projektu sodeluje tudi Osnovna šola dr. Franceta Prešerna Ribnica, kjer je sprejemanje drugačnosti zaradi same veličine šole del vsakdana.

V mesecu juniju so tako v okviru omenjenega projekta uporabniki VDC-ja Ribnica še zadnjič v tem šolskem letu obiskali OŠ Ribnica. Tokrat so si prišli ogledat predstavo »Zrcalce«, katero so s pomočjo lutk pod mentorstvom učiteljice Anje Zbašnik na odru začarali tisti prvošolci, ki so v tem šolskem letu obiskovali lutkovni krožek.

Po lutkovni predstavi, ki se je zaključila s spevno »Zgodbo o prijateljstvu«, pa so kratko predstavo pripravili še učenci iz Ropotarnice, ki znajo z imitacijo bobnov in drugimi pevskimi oziroma plesnimi vložki zaigrati marsikatero vižo. Nastop učencev iz Ropotarnice je obiskovalce tako navdušil, da so se z veseljem udeležili še delavnice s tolkali. Tokrat so se pod vodstvom najizkušenejših članov Ropotarnice tudi sami poskusili v igranju tolkal. Ne boste verjeli, kako so uživali! In kako dobro jim je šlo! Oder je kar zaživel ob veseli glasbi in zadovoljnih obrazih vseh glasbenikov na njem!

Vsekakor je bil letošnji »zadnji korak« takšen, da se ga bomo vsi sodelujoči zelo dobro spominjali. V upanju, da je bil korak zadnji samo za to šolsko leto in v prepričanju, da v novem šolskem letu začnemo nov pohod k Sončku, vam vsi sodelujoči s svojimi gosti vred želimo čudovito poletje.

Tekst in foto: Katja Rus

Dostopnost