Skoči na glavno vsebino

Skupaj v projektu »Korak k Sončku«

Avstrijski pesnik in slikar Oskar Kokoschka, ki je svoje misli zapisal predvsem v  sliki, je rekel, da je življenje risanje brez radiranja. Kar ustvariš, to tudi ostane, če ne drugače, za seboj pusti obrise in spomine.

Tako je tudi obisk varovancev ribniškega Varstveno delavnega centra v prednovoletnem času učenkam in učencem 4.c Osnovne šole dr. Franceta Prešerna Ribnica pustil veliko. Za začetek je na šoli nastala prva letošnja novoletna jelka, katero so z lastnimi rokami izdelali četrtošolci s pomočjo svojih obiskovalcev. Pod smrečico se skriva tudi cel kup želja, o katerih je tekla beseda – z medsebojnim sodelovanjem so četrtošolci in varovanci darila upodobili skupaj. Ob začetku veselega decembra so vsi skupaj tudi ubrano zapeli pesem o prijateljstvu ter odprli vrata praznični dobri volji. Skupaj smo torej v okviru projekta naredili prvi »Korak k Sončku«.

Dobro sodelovanje pa je seveda hitro obrodilo sadove. Varovanci VDC-ja so poskrbeli za drugi »Korak k Sončku« in četrtošolce ponovno obiskali v decembru, ko so si ogledali praznično okrasitev šole. Varovanec Tomaž je prav za vsakega učenca in učenko iz 4.c izdelal unikatno voščilo in nas prijetno presenetil, varovanka Mojca pa nam je pripravila cel kup čudovitih risb. Predstavniki šolske skupnosti razredne stopnje nikogar seveda niso pustili praznih rok, saj so za posameznega obiskovalca izdelali unikatno praznično darilce.

Ker pa je december seveda pravljični mesec, nikakor ne moremo končati s številko dve. Vsekakor mu pripada pravljična številka tri, zato je tudi projekt »Korak k Sončku« v decembru naredil svoj tretji korak. Z razredničarko 4.c razreda Tatjano sva tako skupaj obiskali popoldansko praznično rajanje v Bivalni enoti v Ribnici, kjer sva si ogledali praznično predstavo naših prijateljev – varovancev in se z njimi poveselili ob pričakovanju prihajajočih praznikov.

Leto se sicer zaključuje, kar pa ne pomeni, da se zaključujejo tudi naši »koraki k sončku«. Ravno nasprotno! V novem letu nas čaka še veliko skupnih korakov navzgor! Zakorakajte z nami in skupaj nam bo lepo.

Katja Rus

Dostopnost