Skoči na glavno vsebino

POHOD NA NOVO ŠTIFTO

Z učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost Mladi planinec, smo se v sredo, 10.4.2024 podali na spomladanski pohod. Ker od začetka šolskega leta že pridno pohajkujemo po okoliških vzpetinah naše doline, smo se tokrat odločili, da obiščemo Novo Štifto.

Na pohod smo povabili tudi starejše, saj šola sodeluje v projektu Simbioza, kjer spodbujamo medgeneracijsko sodelovanje. Veseli smo, da sta se povabilu odzvala dva dedka in ena babica.

Čeprav je bilo bolj oblačno in vetrovno vreme, le to ni pokvarilo naše dobre volje. Vsi veseli in polni pričakovanj smo se podali na pot in po uri in pol prispeli do Nove Štifte.

Marsikdo je bil tam prvič in bilo je res lepo. Občudovali smo prečudovito naravo, ki je v polnem razcvetu, se okrepčali in poigrali, nato pa podali nazaj proti Ribnici.

Ker ozaveščamo učence o skrbi za okolje, smo vzeli s seboj tudi vreče za odpadke in nekaj plastičnih rokavic. Tako smo  ob poti pobrali odpadke, ki jih nekateri ljudje še vedno brezbrižno mečejo v naravo in tako izkoristili prijetno s koristnim.

 

Učiteljici Tatjana Levstik in Aleksandra Petek

Dostopnost