Skoči na glavno vsebino

V Ribnici uspešno zaključene športne igre

Leto je naokrog in že so bile zopet tu športne igre oz. športni troboj občin Kočevja, Ribnice in Delnic, ter Fare.

To dolgo športno tradicijo (začetek prvih igre sega v leto 1963) je ob koncu leta 1990 prekinila vojna, ko se je tudi tradicionalno športno druženje prekinilo.

Tako smo bili letos zopet na vrsti za organizacijo in izpeljavo le teh (prve igre smo izpeljali 3.6.2016). Iger sta se udeležila tudi župan občine Ribnica g. Samo Pogorelec in ravnateljica ga. Andreja Modic

Letošnje igre so potekale 29.5.2024.

Učenci so nastopili v devetih različnih športnih disciplinah, ki so se nadaljevale tako, kot je bilo to v preteklosti. Potekala so tekmovanja v atletiki, nogometu, rokometu, košarki, odbojki, tenisu, šahu, streljanju in plavanju. Učenci so več kot dostojno zastopali našo šolo, saj so dosegli kar nekaj zmag in na splošno dobrih  rezultatov. Veliko je bilo iger, ki  so bile napete vse do zadnjega sodnikovega žvižga.

Na koncu so največ športnega znanja po točkah prikazali učenci, iz Kočevja, ki so tako prejeli poleg pokala za prvo mesto, tudi prehodni pokal, ki bo pri njih do naslednjih iger, ki bodo prihodnje leto potekale v Delnicah

Naši učenci pa so prejeli pokal za končno 2.mesto.

Učence velja pohvaliti  za kulturno obnašanje in sam pristop do samih iger.

Za konec bi se rad zahvalil ravnateljici ga. Andreji Modic, županu g. Samu Pogorelcu, svojim sodelavcem, športnim pedagogom iz Kočevja, ter številnim zunanjim sodelavcem, ki so nam bili pri sami izpeljavi iger ves čas v veliko pomoč, kot tudi donatorju THE NUTRITION za majice, ki so jih nosili sodniki in ostali pedagogi.

Še enkrat vse čestitke za učence oš. dr. France Prešeren Ribnica!

 

Članek pripravil:

Tadej Levstek, prof.

Dostopnost