Skoči na glavno vsebino

Naši učenci končali na 4 mestu na medobčinskem tekmovanju v malem nogometu za st. dečke

V torek 19.11.2019 je v ribniški športni dvorani potekalo medobčinsko tekmovanje v malem nogometu za starejše dečke in deklice. V tem tekmovanju je bilo prijavljenih šest šol. V Ribnici so tekmovale: Oš dr. Antona Debeljaka Loški Potok, Oš dr. Ivana Prijatelja Sodražica in Oš dr. Franceta Prešerna Ribnica. Ravno tako je tekmovanje na tem nivoju potekalo tudi v Kočevju. Ekipe so tekmovale po sistemu vsak z vsakim. Prvo in drugo uvrščena ekipa se je uvrstila v nadaljnji krog tekmovanja, ki se je odvijal v petek 22.11.2019 v športni dvorani v Kočevju. Naši učenci so v predtekmovanju dosegli naslednja rezultata:

Oš Dr. Ivana Prijatelja Sodražica 2:4 Oš Dr. Franceta Prešerna Ribnica

Oš Dr. Franceta Prešerna Ribnica 4:1 Oš dr. Antona Debeljaka Loški Potok

Tako sta se v nadaljnje tekmovanje uvrstili ekipi Oš dr. Antona Debeljaka Loški Potok in Oš dr. Franceta Prešerna Ribnica.

Naši učenci so v Kočevju imeli najprej za nasprotnika ekipo Oš ob Rinži. Po v prvem polčasu zelo izenačeni tekmi je našim učencem v drugem delu nekoliko popustila zbranost in srečanje se je končalo 4:0 za Rinžo. V drugem srečanju smo imeli za nasprotnika Staro Cerkev. Igrali smo dobro, si nanizali številne priložnosti za dosego zadetka a žoga ni in ni hotela v mrežo, tako, da smo morali na koncu tudi temu nasprotniku čestitati za končno zmago z 2:1.   V zadnjem srečanju smo se pomerili z našimi prijatelji iz Loškega Potoka. Našim učencem se je obrestovalo, srečanje smo dobili z 1:0.

Vsem igralcem čestitam za fer in poštene nastope, kjer nam je malo zmanjkalo tudi nekaj športne sreče, da bi se uvrstili na področno tekmovanje. Vendar tudi za tja bodo še priložnosti.

V ribniški dvorani pa je potekal tudi obračun me deklicami. Naša dekleta so se pomerile z vrstnicami iz osnovne šole Ob Rinži Kočevje. Bile so veliko boljše in zmagale z rezultatom 7:1. Obe ekipi sta se uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

 

Vodja aktiva šv:

Tadej Levstek, prof.

no images were found

Dostopnost