Skoči na glavno vsebino

Decembrski čas na POŠ Dolenja vas

Leto je zopet naokoli. Za nami je december, čas obdarovanj, čas, ko se še posebej zavemo minljivosti in pomembnosti dobrih odnosov, čas, ko se zazremo vase in čas, ko imamo kljub vrvežu več priložnosti za druženje z bližnjimi in s prijatelji.

Na naši podružnični šoli je december spletal čudovite dogodke.

V začetku najlepšega meseca, so naši najmlajši učenci pisali pisma Miklavžu in polni upanja in pričakovanj čakali njegov prihod. Prebirali smo zimske pravljice, poslušali in peli praznične pesmi, izdelovali voščilnice ter krasili razrede. Z veseljem smo se tudi letos odzvali vabilu na prireditev Prižig lučk, katere organizator je bilo Športno in turistično društvo Lončar. Prizorišče prireditve smo dan prej popestrili s krašenjem smrečic z unikatnimi izdelki iz gline, ki smo jih izdelali po razredih. Na prireditvi je pevski zbor nastopil z glasbeno pravljico o Miklavžu, v kateri so se prepletale vesele otroške pesmice z zgodbo o Miklavževem prihodu. Pričarali smo praznično razpoloženje številni množici obiskovalcev. Na stojnici smo razstavili izdelke učencev, ki so nastali v projektu Zgodovina domačega kraja, katerega smo zaokrožili  z razstavo v mesecu oktobru, ko je naša šola praznovala 60. rojstni dan.

Mlajši učenci so v sredini meseca že veselo pisali pismo Božičku, vsi skupaj pa smo se pridno pripravljali na našo božično–novoletno prireditev, s katero smo se v sodelovanju s KUD France Zbašnik popeljali v praznični čas in obeležili dan samostojnosti in enotnosti.

V novo leto smo zakorakali pogumno, željni novega znanja, sodelovanja in dogodkov.

Celo leto smo z roko v roki ustvarjali in pisali čudovite zgodbe. Brez malih, nadobudnih učencev in odličnih sodelavcev to nebi bilo mogoče.

Dragi učenci, vsak od vas je dragocen, to dokazujete vedno znova. Izžarevate nepopisno energijo in z vami je res prijetno ustvarjati. Hvala vam za lepe trenutke.

Sodelavci, hvala vam za sodelovanje in pripravo mnogih prireditev, nesebično pomoč in podporo ter vsakič znova pripravljenost pomagati in izpeljati še tako zahtevno stvar.

Sonja, Bernarda, Gregor, Jerneja, Katarina, Tamara, Tanja, Dolores, Petra, Eva, Janez, Andreja in Dragica, hvala za vse, kar nam z roko v roki uspeva uresničevati.

 

Veseli smo srečanj, sodelovanja in druženja s krajani, starši, starimi starši, vodstvom naše šole in Občino Ribnica.

Hvala vodstvu šole, ker z nami dihate, se veselite naših dosežkov, nas podpirate in vodite.

Hvala Občini Ribnica za sodelovanje in pomoč pri uresničevanju vizije naše šole.

Hvala KUD-u France Zbašnik za ozvočenje in sodelovanje na naših prireditvah.

Hvala vsem, ki nas podpirate, nam namenite vzpodbudne besede in aplavze.

 

Še enkrat iz srca hvala vsem in vsakemu posebej.

Naj v tihih večerih pridna vila nežno,

gladko nit prepleta,

čudovite vzorce spleta,

polne sanj in domišljije, kot da niti življenja vije.

Naj dobre želje združi v zvezde,

srečo v sonce oblikuje,

nato na robu bele čipke cvetove upanja nasuje.

Tako ljubeče naj usoda stke vam dneve v novem letu.

SREČNO 2020!

Zapisala: Špela Gornik Oražem, vodja POŠ Dolenja vas

Foto: Petra Andoljšek

no images were found

Dostopnost