Skoči na glavno vsebino

NOGOMETAŠICE V POLFINALU DRŽAVNEGA TEKMOVANJA

V četrtek, 23. 1. 2020, se je v športni dvorani Osnovne šole Ig odvijalo področno prvenstvo v dvoranskem nogometu za deklice, letnik 2005 in mlajše. V prvi predtekmovalni tekmi bi se naše učenke morale pomeriti z igralkami OŠ Dobrova. Zaradi bolezni naše nasprotnice niso uspele sestaviti ekipe, tako da so tekmo dobile brez boja 3 : 0 in se uvrstile v finalni del, in sicer med tri najboljše ekipe našega področnega centra, na katerem nastopa 23 osnovnih šol.

V finalnem delu so se najprej pomerile z OŠ Ig. Proti borbenim domačinkam so prikazale kolektivno in povezano igro. Obramba je delovala brezhibno. Naše napadalke pa so potrpežljivo napadale.  In na koncu sta bila trud in potrpežljivost poplačana. Z lepima zadetkom so tekmo zmagale in prišle pred zadnjo oviro. OŠ Stična. To je bila edina ekipa, poleg naše, ki do te tekme še ni bila poražena.

Za prvo mesto na področnem tekmovanju je bilo potrebno tekmo zmagati. Igra je lepo stekla. Naše učenke so ves čas napadale in si ustvarjale priložnosti. Že v prvem polčasu so dvakrat zadele nasprotnikova vrata. V drugem polčasu pa so izkušene igralke tekmo pripeljale mirno do končnega rezultata 4 : 0. Priložnost za dokazovanje in igro so dobile vse naše igralke.

V zadnji tekmi finalnega dela so učenke OŠ Stična premagale ekipo OŠ Ig in zasedle zasluženo drugo mesto.

Naše učenke pa so osvojile končno 1. mesto, ki edino pelje v nadaljnje tekmovanje. Uvrstile so se v POLFINALE državnega nogometnega tekmovanja  med 16 najboljših ekip v Sloveniji.

Na turnirju so prikazale veliko znanja, borbenosti, medsebojne pomoči, kolektivne igre in discipline v igri. Pridobile so si veliko novih izkušenj, ki jih bodo lahko s pridom uporabile na naslednjih tekmah.  S tako zavzetim delom in napredkom je pred njimi še lepa prihodnost. Osnovni cilj pa je, da razvijejo svoje potenciale in s pomočjo športa usvojijo pozitivne vrednote, ki jih bodo v življenju potrebovale.

Športno jim ČESTITAM in želim še veliko veselja pri igranju nogometa in druženja s svojimi športnimi vrstnicami. Čestitke gredo vsem učenkam, ki so nastopile v ekipi naše šole.

V EKIPI NAŠE ŠOLE SO NASTOPALE: Veronika Rovan, Maja Kos, Zala Gornik, Naja Poje Mihelič, Klara Oiclj, Nika Hojč, Lara Petek, Tina Kaplan, Sara Rigler.

 

REZULTATI ŠOLSKEGA PODROČNEGA TEKMOVANJA V DVORANSKEM NOGOMETU ZA UČENKE (letnik 2005 in mlajše)

 Predtekmovanje

 1.tekma:  OŠ ŠKOFLJICA : OŠ STIČNA   0 : 2

2.tekma:  OŠ OB RINŽI KOČEVJE : OŠ IG: 0 : 1

3.tekma:  OŠ DR. FRANCETA PREŠERNA RIBNICA : OŠ DOBROVA  3 : 0  bb

Finale:

OŠ IG : OŠ DR. FRANCETA PREŠERNA RIBNICA    O : 2

OŠ STIČNA : OŠ DR. FRANCETA PREŠERNA RIBNICA   0 : 4

OŠ STIČNA : OŠ IG: 1 : 0

 

KONČNI VRSTNI RED: 

MESTO  
1. OŠ DR. FRANCETA PREŠERNA RIBNICA
2. OŠ STIČNA
3. OŠ IG
4. OŠ OB RINŽI
5. OŠ ŠKOFLJICA
6. OŠ DOBROVA

                   Mentor Aleš Pugelj

 

Dostopnost