Skoči na glavno vsebino

Potešite lakoto po besedah z dobro knjigo!

2. april – Mednarodni dan knjig za otroke

Veliki danski pravljičar Hans Christian Andersen se je rodil 2. aprila 1805. Rojstni dan tega književnega velikana je Mednarodna zveza za mladinsko književnost – IBBY razglasila za Mednarodni dan knjig za otroke. Običajno je to tudi dan, ko se zaključi bralna značka… Letos bo zaradi zdravstvene krize drugače, saj se sklepni del bralne značke podaljšuje do konca šolskega leta.

Kljub vsemu je tokratni praznik otroške literature za Slovenijo posebej prazničen… S ponosom vam lahko zaupamo, da sta bila pisatelj Peter Svetina in ilustrator Damijan Stepančič imenovana med šest finalistov za mednarodno Andersenovo nagrado 2020.

Vabimo vas, da si preberete poslanico vašega priljubljenega pisatelja Petra Svetine »Lakota po besedah« ob Mednarodnem dnevu knjig za otroke.

Pokukajte pa tudi na povezave avtorjev Hansa Christiana Andersena, Petra Svetine in Damijana Stepančiča. Da ne bi bili dnevi, ko se ne morete družiti z vrstniki osamljeni, si izberite najboljšo družbo v bogati zakladnici njihovih del.

Vaša šolska knjižnica

Dostopnost