Skoči na glavno vsebino

Tokrat pa v DSO Ribnica malo drugače

Projekt »Sožitje med generacijami« na OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica teče že vrsto let. V času, ko o Domu starejših občanov v Ribnici še ni bilo ne duha ne sluha, so učenci organizirano obiskovali starejše na domu v Ribnici in okolici, skupaj pa smo odšli tudi na ogled Doma starejših občanov v Kočevju.

Pomladi leta 2008 pa se je težko pričakovan dom za naše starostnike odprl tudi v Ribnici. Tako smo v novem šolskem letu 2008/2009 takoj zgrabili priložnost in pričeli sodelovati z DSO Ribnica. Šolski pevski zbor z učiteljico Natašo Arko je imel to čast, da je jeseni, 16.10. 2008, izvedel prvi nastop učencev OŠ Ribnica v DSO Ribnica. In verjemite, v zadnjih 13 letih je bilo podobnih nastopov naših učencev (seveda pod mentorstvom ribniških učiteljic in učiteljev) že kar lepo število!

V novem šolskem letu 2020/21 pa nam načrte seveda križa korona virus. Dan pred tem, ko smo s četrtošolci v septembru želeli prvič obiskati starostnike, ki prebivajo v DSO Ribnica, ter jih presenetiti z nastopom, je Dom zasenčil prvi primer korone in nam preprečil obisk. Sprva so bili učenci sicer malo razočarani, vendar lahko si mislite, da se niso kar tako brez boja vdali. O ne ne! Če ne moremo MI do vas, pa VAS lahko obiščejo NAŠI IZDELKI!!!, so rekli, in se lotili dela…V sredini oktobra so pripravili skoraj 200 jesenskih izdelkov, katere sva učiteljici Vanja in Katja z veseljem predali delavni terapevtki DSO Ribnica gospe Sergeji Mastnak, ki je poskrbela, da je prav vsak stanovalec Doma dobil jesenski poklon iz OŠ Ribnica.

Hvala vsem četrtošolcem z učiteljicami Branko Lovšin, Sandro Petek, Miro Miše, Tanjo Levstek, Matejo Košir, Leo Bracovič in Evo Levstek, učencem 3.c z učiteljico Majo Bunderla ter učencem 5.d z učiteljico Marušo Čop. Vedite, da je bil vaš trud tokrat iskreno poplačan s hvaležnimi in zadovoljnimi obrazi stanovalcev Doma v Ribnici, na katere OŠ Ribnica tudi tokrat ni pozabila.

Tekst in foto: Katja Rus

Dostopnost