Skoči na glavno vsebino

Kulturni dan-NAŠA KULTURNA DEDIŠČINA

V četrtek, 21. oktobra 2021, je za učence 6., 7. in 8. razreda na naši šoli potekal kulturni dan z namenom oživljati našo kulturno dediščino.

Vsebina letošnjega kulturnega dne je bila operna predstava NAJSTNIŠKI BRIVEC, za mladino prirejeni Rossinijev Seviljski brivec, ki jo je odlično pripravila in v njej tudi nastopa domačinka Petra Vrh Vrezec, koloraturna sopranistka. Izvedli smo tudi pripravo na predstavo, kviz z različnimi vprašanji o slovenski kulturni dediščini in delavnice, kjer so učenci spoznavali zelišča in njihovo uporabo, zgodovino Ribnice, obiskali muzej v gradu, si ogledali razstavo o smeteh, pa bili ob tem še ustvarjalni,… poslušali čudežne bajke iz Ribniške doline in ribniški govor  ter se preizkusili v starih igrah. Delavnice pa so potekale pod vodstvom naših učiteljev ter zunanjih izvajalcev iz Miklove hiše in Rokodelskega centra Ribnica.

Žal pa vse to, zaradi trenutnih epidemioloških razmer, niso mogli doživeti vsi učenci, zato je zanje potekal kulturni dan na daljavo.

Utrinke iz kulturnega dne si lahko ogledate na fotografijah.

Zapisala: Mojca Čavka

Fotografirala: Jana Petek Volčanšek

Dostopnost