Skoči na glavno vsebino

Vzemimo si čas za prijetne reči

Ves čas hitimo, se brezglavo podimo (pač za nečim) in dirkamo skozi življenje… Ni časa za nujne stvari, kaj šele za (nepotrebne!) prijetnosti… Ampak včasih se preprosto moramo ustaviti, umiriti in zadihati. In novo leto je gotovo trenutek, ki marsikoga prisili k (vsaj kratkem) počitku.

Učenci Osnovne šole dr. Franceta Prešerna, ki sodelujejo v Šolski skupnosti razredne stopnje in Projektu SOŽITJE, so seveda komaj čakali svoj počitek v tokrat ne ravno dolgih počitnicah, vendar so se odločili, da pred tem še polepšajo praznične dni obilici ljudi.

Tako so izdelali ceeeel kuuuuup prazničnih snežakov!

In kam so odšli ti čudoviti snežaki?

Po dolgoletni tradiciji smo najprej poskrbeli, da je darilo in lepe želje dobil prav vsak stanovalec Doma starejših občanov Ribnica. Govori se, da sedaj snežaki krasijo sobe stanovalcev doma, jih bodrijo in jim lepšajo zimske dni.

Z domovanja najstarejših smo se odpravili v stavbo z najmlajšimi – v Vrtec Ribnica. Tam smo obdarili vzgojiteljice in njihove pomočnice, malčke pa presenetili z zabavnim voščilom.

Preden smo se vrnili v šolo, smo se ustavili še v Zdravstvenem domu Ribnica in z veselimi snežaki presenetili vse zaposlene, katere smo v sredo, 22.12., tam pač našli. Veseli in presenečeni so nam mahali, ko smo zapuščali njihov drugi dom.

Prav na koncu pa smo seveda voščili še vsem zaposlenim na OŠ Ribnica in obeh podružnicah. Vsak izmed njih je bil vesel svojega snežaka, lepih želja in obljubljenega počitka, kar nas je prav vse čakalo ob koncu decembra.

Kar dobro nam je šlo letos s temi snežaki, kajne?!

Ampak,… da nismo še koga pozabili? Morda bi si kdo še posebej zaslužil naše najlepše želje? Seveda, učitelji in ostali delavci naše šole, ki uživajo v zasluženi upokojitvi! Tudi njim želimo vse lepo!

Tako smo ponovno odprli našo »delavnico«, še vedno polni idej izdelali kup voščilnic, jih napolnili z lepimi željami in le-te poslali kar vsakemu na dom.

Na koncu lahko rečemo, da je bil praznični decembrski počitek za naše res pridne učence resnično zaslužen.

V januraju pa veselo, z novim zagonov v nov začetek!

Tekst in foto: Katja Rus in Vanja Novak

Dostopnost