Skoči na glavno vsebino

Področni podprvaki v malem nogometu za starejše dečke

V četrtek 19.1.2023 je v športni dvorani na Škofljici potekalo področno tekmovanje v malem nogometu za starejše dečke. Na področno tekmovanje se je uvrstilo šest osnovnih šol (Oš Ferda Vesela Stična, Oš Škofljica, Oš dr. Ivana Prijatelja Sodražica, Oš dr. Franceta Prešerna Ribnica, Oš Šmarje Sap in Oš Brezovica.) Tekmovanje je potekalo po v naprej določenem sistemu. Tako smo imeli najprej tri polfinalna srečanja. Zmagovalci le teh tekem so se uvrstili v finalni del tekmovanja, kjer so se nato te zmagovalne ekipe pomerile še med seboj vsaka z vsako.

Nam je žreb določil domačina Oš Škofljico. Domačin se je predstavil kot zelo dober in trd nasprotnik. Tako, da je bila tekma zelo izenačena in napeta vse do konca. Tekmo smo po podaljšku vseeno uspeli dobiti mi s končnim rezultatom 3:2. Zadetke za našo šolo so prispevali ( Jure Grgurič, Maj Košir in Pino Zobec).

Tako sta nam ostali še dve tekmi v finalu. Najprej smo se pomerili z Oš Ferda Vesela Stična. Pravi nasprotnik, kateremu smo se zelo dobro upirali, saj smo zelo hitro povedli z 1:0 (zadetek je dosegel Ožbe Belaj), na koncu pa morali vseeno priznati premoč nasprotniku za končnih 1:3.

Ostalo nam je še srečanje z našimi starimi znanci Oš dr. Ivana Prijatelja Sodražica. Tekma je imela kar velik vložek, saj bi v primeru neodločenega rezultata naprej potovala Sodražica. Tako so se naši fantje po ne ravno dobrem začetku zbrali in odigrali tako, kot je potrebno. Tako so rezultat do konca srečanja obrnili v svojo korist. Zmagali so z končnih 5:2. Zadetke so prispevali ( Aleksej Klun, Ožbe Belaj, Pino Zobec in dva Maj Košir ).

Tako se je naša šola kot drugo uvrščena uvrstila na državno četrtfinale, kar je za našo šolo zelo lep uspeh, ki se ga vsi zelo veselimo.

Vsem igralcem čestitam za dobre predstave, ki so jih kazali skozi cel turnir.

Dokazali smo kako se zastopa in promovira šolski grb tudi izven našega kraja.

aktiv šv: Tadej Levstek, prof.

Dostopnost