Skoči na glavno vsebino

POROČILO O IZPELJAVI ZIMSKE ŠOLE V NARAVI  V KRANJSKI GORI V ŠOLSKEM L. 2022/23 ZA UČENCE 8. RAZREDOV

Za nami je uspešno izvedena zimska šola v naravi za 8. razrede. Zimsko šolo  v naravi smo izvedli na smučiščih v Kranjski Gori v terminu od 6.3. do 10.3. 2023. Udeležilo se jo je 49 učencev.

Od pedagoških delavcev smo bili prisotnih pet učiteljev ( Nena Weithauser Plesničar, Živa Rigler, Zalka Kužnik, Janez Tanko in Tadej Levstek), ki smo opravljali dežurstva in ostale aktivnosti znotraj pouka. Z učiteljico Zalko pa sva poučevala tudi metodiko alpskega smučanja.

Šola v naravi je bila zelo zapolnjena, saj smo učencem poleg smučanja ponudili tudi ogled Liznjekovega muzeja v Kranjski Gori, obiskali smo športno dvorano Vitranc, kot tudi naredili smo pohod do Jezera Jasna, ter ogled Kranjske Gore in njene okolice.

Od skupno prisotnih 49 otrok je bilo 8 ne-smučarjev, oz delnih smučarjev začetnikov, 41 učencev pa je bilo že takoj na začetku dodeljeno v skupino smučarjev. Učence smo prvi dan po testu znanja smučanja razdelili v vadbene skupine. Prav vsi ne-smučarji so čez celotni teden pridobili toliko znanja, da so že zelo hitro  udeležili varnega smučanja in uporabo vlečnic.  

Učenci so pridobili ogromno smučarskega znanja, ki ga bodo sedaj lahko pridoma izkoriščali na belih strminah. Šola v naravi je bila izpeljana z vsemi postavljenimi cilji. Učenci so se tako na smučanju, kot v domu zelo dobro in prijetno počutili.

 

Ribnica, 12.3. 2023                                                                            Vodja zimske šole v naravi:

                                                                                                     Tadej Levstek, prof.

Dostopnost