Skoči na glavno vsebino

Naravoslovni tabor v CŠOD Planica, 23.3.2023

Dan smo pričeli v telovadnici z razteznimi vajami in se nato okrepčali z zajtrkom. Pogumnejši so se na pot proti Tamarju podali s tekaškimi smučmi, ostali pa peš, skupaj z razredničarkama. Na poti smo si ogledali še izvir Nadiže, ki je prvi izvir reke Save Dolinke. Izvira v ostenju Rateških Ponc in  na samem začetku drsi preko 10 metrskega slapu, nato pa približno po 300 metrih ponikne. Do ponovnega izvira v Zelencih potrebuje približno  leto dni. Na poti nazaj smo se ustavili še v nordijskem centru in si kupili spominke.

Po vrnitvi v dom nas je čakalo okusno kosilo in zasluženi počitek. Ob dveh je sledil orientacijski tek. Razdelili smo se v šest skupin in tekmovali v znanju iz orientacije in doseženim časom teka. Na koncu je učitelj Matija analiziral naše spretnosti in  razglasil rezultate.

Do večerje smo imeli prosti čas za druženje po sobah ali potenje v telovadnici. Po večerji smo uživali v cirkuških veščinah in se preizkusili v žongliranju.

Jutri nas čaka pakiranje, pospravljanje sob in zahteven vzpon na Tromejo, po kosilu pa na žalost odhod proti domu. Vse lepo enkrat mine. 😞

Se vidimo zopet v šoli. 🙄

Vaš 8.a & b z razredničarkama

Dostopnost