Skoči na glavno vsebino

Intenzivne pevske vaje ali »Ta veseli vikend«

Mladinski pevski zbor Osnovne šole dr. Franceta Prešerna Ribnica se je pod vodstvom mentorice Nataše Arko v tem šolskem letu že drugič podal na naporen delavni vikend, namenjen uram intenzivnih pevskih vaj. Ni kaj, res naporno delo!

Ribniški mladinski pevski zbor se je tokrat namreč pripravljal na vsakoletno sodelovanje na Območni reviji predšolskih, otroških in mladinskih pevskih zborov v Loškem Potoku. Pa ne samo to! Tokrat odidejo ribniški osnovnošolski pevci še v Maribor, na Zborovski BUM, ki v začetku junija gosti približno 7.000 pevcev. In ker se je za takšno priložnost res potrebno dobro pripraviti, je našim pevcem tokrat pošteno tekel pot s čela.

In kje se potem najde še čas za »Ta veseli vikend«? V Podružnični osnovni šoli Dolenja vas, kjer smo prespali, je vedno zabavno, še posebno, če intenzivne pevske vaje potekajo 1. aprila!!! Poleg napornih ur intenzivnega dela smo si tako morali najti čas še za obeleženje dneva veseljakov. V ta namen smo se pošteno pozabavali že na petkovem družabnem večeru, kjer smo se med takšnimi in drugačnimi skrivalnicami drug drugemu pošteno nasmejali. Ker so nam nasmejana usta pošteno nagajala, ko smo se skupaj trudili zaspati, je bilo prav, da smo s smehom začinili tudi jutranjo telovadbo. Nato smo 1. aprila s spoštovanjem čakali ravnateljico, dočakali pa le njeno nasmejano sliko. In na koncu pa so še učenci ponagajali korepetitorki gospe Slavici, ki je zaskrbljeno iskala izginule pevce po šoli.

In kaj lahko rečemo ob koncu? Mešanica trdega dela, osvežujoče zabave in nagajive mladosti je vsekakor dober recept za uspeh. Sedaj potrebujemo le še lep dan, veliko sonca in kanček sreče, pa bo! Zborovski BUM, prihajamo!

Foto in tekst: Katja Rus

Dostopnost