Skoči na glavno vsebino

V Kočevju uspešno zaključene športne igre

Leto se je hitro obrnilo in že so bile na vrsti tradicionalne športne igre – TROBOJ med Ribnico, Kočevjem in Delnicami.

V petek 2.6.2023 smo se z dvema avtobusoma ob 7.00 odpravili z športniki in športnicami naše šole proti Kočevju, ki so letos gostile športne igre oz. športni troboj občin Kočevja, Ribnice in Delnic.

To dolgo športno tradicijo (začetek prvih igre sega v leto 1963) je ob koncu leta 1990 prekinila vojna, ko se je tudi tradicionalno športno druženje prekinilo.

Učenci so nastopili v osmih različnih športnih disciplinah, ki so se nadaljevale tako, kot je bilo to v preteklosti. Potekala so tekmovanja v atletiki, nogometu, rokometu, košarki, odbojki, tenisu, šahu in streljanju.

Učenci so odlično zastopali našo šolo, saj so dosegli kar nekaj zmag in na splošno dobrih  rezultatov, ki se jih morda celo nismo nadejali. Veliko je bilo iger, ki  so bile napete vse do zadnjega sodnikovega žvižga.

Na koncu so največ športnega znanja po točkah, ki se beležijo skozi ves čas tekmovanja prikazali učenci Kočevja, naši učenci pa so osvojili končno drugo mesto. Tretje mesto je tokrat pripadlo učencem iz Delnic.  Tako so naši učenci prejeli pokal za drugo, ki nam je lepa vzpodbuda pred naslednjimi igrami, ki bodo v letu 2024 organizirane pri nas.

Učence velja pohvaliti  za kulturno obnašanje in zelo motiviran  pristop do samih iger.

Za konec bi se rad zahvalil ravnateljici ga. Andreji Modic, g. Milošu Petelinu in županu g. Samu Pogorelcu, ki nas skozi igre podpirajo in vzpodbujajo, ter pomagajo vsak na svoj način, da lahko učence pripravimo na tekmovanje, kot svojim sodelavcem, ter trenerjem in mentorjem, ki delajo z učenci. Vsi smo nekaj dodali, da so naši učenci res pokazali vse kar trenutno premorejo in znajo.

Še enkrat vse čestitke za učence oš. dr. France Prešeren Ribnica!

                                                                                                          

aktiv športa

Dostopnost