Skoči na glavno vsebino

Zlato – pravo darilo za pošteno delo

Ste morda že slišali za »Veselo šolo«? To je namreč izobraževalni projekt za osnovnošolce, ki s spoznavanjem popolnoma novih, pogosto nenavadnih, a vedno aktualnih vsebin spodbuja k pridobivanju novega znanja, spretnosti in veščin. Vesela šola vsako leto svoje brskanje po znanju zaključuje s tekmovanjem, katerega se je v letošnjem šolskem letu po vsej Sloveniji udeležilo skoraj 8.000 učenk in učencev osnovne šole.

V nedeljo, 11. 6. 2023, je v Festivalni dvorani v Ljubljani potekala slavnostna prireditev za vse veselošolke in veselošolce, ki so na državnem tekmovanju prejeli zlato priznanje. Teh je bilo tokrat v naši prelepi Sloveniji le 88. Radi se pohvalimo, da je bila med njimi tudi učenka Osnovne šole dr. Franceta Prešerna Ribnica, šestošolka Maja Debelak. Deklica, ki rada igra nogomet in uživa ob igranju harmonike. Deklica, ki rada poje. Deklica, za katero vrstniki pravijo, da je dobra prijateljica, s katero se res lahko pogovarjaš o marsičem. Deklica, h kateri lahko vedno prideš po pomoč in tolažbo. Deklica, na katero smo vsi ponosni.

Njeno zgodbo le še dopolnjuje 8 ostalih veselošolcev iz OŠ Ribnica, ki so šolsko tekmovanje zaključili z bronastim priznanjem.

Slavnostna prireditev, katero je vodil zabavni voditelj Boštjan Gorenc – Pižama, je poskrbela, da bo vsem vabljenim letošnja »Vesela šola« res ostala v lepem spominu. Kljub vsemu pa to nikakor ni konec zgodbe! Mentorica Katja Rus upam, da je to šele začetek. Pošteno delo namreč rado obrodi sadove. Pustimo torej, da nas Maja in ostali ribniški veselošolci po sproščujočih počitnicah presenetijo v naslednjem šolskem letu!

Tekst in foto: Katja Rus

Dostopnost