Skoči na glavno vsebino

SPREJEM PRVOŠOLCEV

Še zadnji pregled podrobnosti … da le ni bilo kaj spregledano … in olajšanje. Vse je bilo pripravljeno in prvošolci so lahko prvič prestopili šolski prag. 

Prvi september je bil pomemben dan. Šolski prag je na OŠ dr. Franceta Prešerna prestopilo 128 prvošolcev. Družine smo sprejeli v Športnem centru, kjer je potekala prireditev. Prvošolce je pozdravila gospa ravnateljica Andreja Modic, gospod župan Samo Pogorelc, pomočnik načelnika policijske postaje Ribnica gospod Marjan Cimprič, gdč. Bazilika in seveda njihovi učitelji. 

Sedaj so bili pripravljeni, da zakorakajo v prvi razred. V spremstvu učiteljev so odšli v matično učilnico. Pričakala so jih darilca ter slastna malica.  Tam so jim v okviru Projekta 91, kjer gre za povezovanje dveh generacij, in sicer devetošolcev ter prvošolcev, devetošolci (Zarja, Lara, Tija, Nia, Alja, Taj, Tom, Mark, Teo in Jan) slavnostno nadeli rumene rutice. Na podružničnih šolah pa so to storili petošolci. Čas v razredu je hitro minil in tako so se vrnili nazaj v objem k staršem. Bil je poseben dan, ne le za učence in njihove starše, temveč tudi za nas, učitelje.

Za izvedbo sprejema gre zahvala vodstvu šole in srčnim učiteljicam 1. razreda s sodelovanjem razredničark devetošolcev.

Živa Rigler

Želja

Kam letimo? Za devet gora.

Tam se vse začne in vse konča.

Če po svoje znamo poletet,

o kako si širimo ta svet.

Naj nas nese, kakor kaže nos.

Naj smo vsemu, kar godi se, kos.

Naj na poti vsak od nas spozna:

dobrega je vendar več kot zla.

Anja Štefan

Dostopnost