Skoči na glavno vsebino

DRŽAVNO PRVENSTVO OSNOVNIH IN SREDNJIH ŠOL V PLAVANJU PRVIČ TUDI NA NAŠEM BAZENU

V sredo, 20. 9. 2023, se je na Ribniškem bazenu odvijalo državno prvenstvo za osnovne in srednje šole v plavanju. Državnega prvenstva se je udeležilo skupno kar 335 plavalcev in plavalk iz 88 OŠ in SŠ v Sloveniji.  V atraktivnem formatu tekmovanja, kjer se plava na izpadanje, smo bili dobro zastopani tudi učenci in učenke OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica. Tekmovanje se je odvijalo na dveh nivojih, in sicer med registriranimi (plavalci, ki so registrirani pri PZS ali TZS) in neregistriranimi plavalci, ki so vsak v svoji kategoriji lovili uvrstitve v nadaljnje tekmovanje. Našo šolo so med  registriranimi plavalci zastopali: Ela Križan, Lara Pakiž, Taja Starc, Polona Tanko, Inja Kuk, Maša Mihelič, France Prelesnik, Manja Ilc, Alessandro Ambrožič in Hana Đukič. Kljub temu, da se je plavalna sezona šele začela, so naši tekmovalci pokazali pravo borbo in odlično zastopali barve naše šole. Najboljši naš je bil Alessandro, ki je skupno zasedel 13. mesto, slavil pa je tudi zmago v paraplavanju (kategorija gluhi).

Med neregistriranimi plavalci so nastopili Žiga Turk, Kiara Košir, Teo Petek, Nana Lesar, Aljaž Zakrajšek in Jerca Nelec. Najboljša naša je bila Kiara Košir, ki je priplavala do petega mesta.

Po končanem posameznem delu plavanja pa smo se preizkusili še v plavanju mešanih štafet 4 x 50 prosto, ki je bila sestavljena iz treh neregistriranih plavalcev in enega registriranega. Naša šola je nastopila z dvema štafetama, obe pa sta si priplavali zmagovalne stopničke. Drugo mesto je zasedla postava Teo, Aljaž, Nana in Polona, tretje mesto pa so zasedli Alessandro, Žiga, Jerca in Kiara.

Vsem plavalcem čestitke za odlične borbe in veliko uspehov še na nadaljnjih tekmovanjih.

 

Pripravila: Dolores Arko, prof. šp. vzgoje

Foto: Dolores Arko

Dostopnost