Skoči na glavno vsebino

Evropski teden športa

V torek, 26. 9. 2023, smo lep jesenski dan izkoristili za priključitev Evropskemu tednu športa. Izvedli smo 1. športni dan za učence predmetne stopnje. V rahli jutranji megli smo odšli na tekmovališča. Učenci 8. in 9. razredov so odšli na pohod do Nove Štifte, učenci 6. in 7. razredov pa do Francetove jame.

Na tekmovališču so se učenci najprej ogreli in si ogledali progo. Ogrevanju je sledilo najbolj zanimivo dejanje celotnega dne – razredno tekmovanje v krosu. Kros je bil posvečen evropskemu tednu športa in z njim smo se priključili množici evropejcev, ki so se tisti trenutek gibali in razmišljali o pomenu gibanja in športa za naše zdravje, tako fizično kot tudi psihično. S projektom želi Evropska komisija za spodbujanje športa spodbuditi kar največje število ljudi k kakovostnejšemu preživljanju prostega časa. Moto projekta je BEACTIVE (ang. Bodite aktivni).

Učenci so pokazali izredno zanimanje, tekmovalnost, vztrajnost, borbenost, predvsem pa smo ponosni na njihovo medsebojno podporo in pošteno medsebojno spodbujanje. Zmagovalci so prav vsi učenci, ki so se podali na pot, pa čeprav jim morda krosa ni uspelo zaključiti kot so si želeli. 

Po krosu so učenci malicali in naredili analizo svojega teka.  Sledil je še odhod domov in izmenjava novih izkušenj, ki jih je vsak učenec doživel.

Rezultati najboljših so objavljeni na oglasni deski ŠPORTA in pri učiteljih športa.

Vodja aktiva šport, prof. Dolores Arko

Dostopnost