Skoči na glavno vsebino

PETOŠOLCI NASTOPALI ZA MLAJŠE OTROKE

December se je začel res veselo. Učiteljica nam je naredila adventni koledar z različnimi nalogami. Predlagali smo ji, da bi šli v vrtec ali da bi k nam na obisk povabili učence 1. razreda. Naša predraga učiteljica je predlog takoj sprejela. Bili smo tako veseli, da smo kar poskakovali od veselja. Pričeli smo se pripravljati na nastop. Končno so nas obiskali učenci 1. c razreda in učiteljici. Veliko smo prepevali ob kitari. S sošolko Jero sva vodili bans En velik los je bil, za nama pa je nastopil ples Dal Kongo, ki sta ga vodili učenki Dora in Adelina. Učenci 1. razreda so zagreto sodelovali, čeprav bansa in plesa niso poznali. Sledila je pravljica, ki nosi naslov Snežinke z napako, katero smo naglas in razločno prebrali trije učenci: Jernej, Adelina in jaz. Mislim, da je bila prvošolcem zelo zanimiva. Ker pa je mesec december, je naš razred potreboval še malo božičnega vzdušja in okraskov. Vsak od mojih sošolcev je poskrbel za enega učenca iz 1. razreda in izdelali smo snežinke. Te smo prilepili na smreko, ki krasi naša vrata v učilnico. Nato smo ponovili seštevanje do 5 s pomočjo figuric iz Kinderjajčka. Učenec iz 1. razreda je sledil navodilom učenca iz 5. razreda. Vsi smo se zabavali, čas je prehitro minil. Všeč nam je bilo, ker smo jih naučili nekaj novega, jih vodili in skrbeli za njih.

Nekaj dni kasneje pa smo odšli v vrtec. Učiteljico smo vsak dan nestrpno spraševali, v katero skupino gremo na obisk. Otroci iz skupine Čebelice so bili zelo luškani in majhni, saj so bili stari 2 – 3 leta. V ta program smo dodali še božične pesmice. Učenka Jera je igrala na prečno flavto, učiteljica Brigita pa jo je spremljala na kitaro. Mogoče so bili majhni otroci malo prestrašeni in jim je bilo nerodno, a bili so tudi zelo presenečeni in radovedni. Zelo nam je bilo všeč, ko smo se z njimi prosto igrali v njihovi igralnici. Za konec smo se sprehodili skozi celoten vrtec, saj smo pozdravili še svoje sorodnike.

Ko smo se vrnili v šolo, smo učiteljico takoj vprašali ali lahko še kdaj obiščemo vrtec in se družimo z mlajšimi otroki ali učenci iz 1. razreda.  Naj se nam želja uresniči, saj je čudovito videti nasmejane in zadovoljne obraze – vseh otrok in seveda učiteljic in vzgojiteljic.

Kelly Dejak, učenka 5.b in Brigita Bobnar, razredničarka

Dostopnost