Skoči na glavno vsebino

Medobčinski prvaki v malem nogometu za mlajše dečke

V sredo 24.2.2024 je v ribniški športni dvorani potekalo medobčinsko tekmovanje v malem nogometu za starejše dečke. V tem tekmovanju so bile prijavljene tri šole. V Ribnici so tekmovale: Oš dr. Antona Debeljaka Loški Potok, Oš dr. Ivana Prijatelja Sodražica in Oš dr. Franceta Prešerna Ribnica. Ravno tako je tekmovanje na istem nivoju potekalo tudi v Kočevju. Ekipe so tekmovale po sistemu vsak z vsakim. Prvo in drugo uvrščena ekipa se je uvrstila v nadaljnji krog tekmovanja, ki se je odvijal v petek 15.3.2024 v športni dvorani v Kočevju. Naši učenci so v predtekmovanju dosegli naslednja rezultata:

Oš Dr. Franceta Prešerna Ribnica 1:1 Oš dr. Antona Debeljaka Loški Potok

Oš Dr. Ivana Prijatelja Sodražica 0:2 Oš Dr. Franceta Prešerna Ribnica

Tako sta se v nadaljnje tekmovanje uvrstili ekipi Oš dr. Antona Debeljaka Loški Potok in Oš dr. Franceta Prešerna Ribnica.

Naši učenci so v Kočevju imeli najprej za nasprotnika ekipo Oš Ob Rinži. Po ne preveč uspelem prvem polčasu so naši učenci le zaigrali nekoliko bolje, vendar zadetka jim žal ni uspelo doseči. Tako smo se morali sprijazniti s končnim rezultatom 0:0.

V drugem srečanju smo imeli za nasprotnika OŠ Stara Cerkev. Učenci so se po prvem srečanju nekoliko bolj zbrali in odigrali tako kot je treba. Srečanje smo dobili z rezultatom 1:0.

V zadnjem srečanju smo se pomerili z našimi prijatelji iz Loškega Potoka. Tekma je bila iz rezultatskega vidika zelo zanimiva, saj nam je ponujala vse možnosti. V primeru zmage skok na prvo mesto, v primeru neodločenega rezultata bi tekmovanje končali kot drugi. V primeru poraza pa najverjetneje kot tretji in tako bi bilo sanj od potovanju na področno tekmovanje konec. Ker so se vsi učenci močno zavedali in ker so si vsi želeli oditi naprej, so odšli v tekmo izredno odločno in samozavestno z veliko željo po rezultatu. Da sta borbenost in želje vedno nagrajena se je pokazalo tudi tokrat. Srečanje smo rutinirano pripeljali do konca. Končni rezultat je bil 0:0.

Skupaj smo tako dosegli dva remija in eno zmago kar je na koncu zadostovalo za končno 1. mesto na turnirju. Tako so se naši učenci uvrstili na področno tekmovanje, ki bo potekalo v mesecu juniju.

Vsem igralcem čestitam za dobre igre, ter za lep odnos do nasprotnikov in sodnikov.

Zopet smo pokazali smo kako se zastopa in promovira šolski grb tudi izven našega kraja.

aktiv šv: Tadej Levstek, prof.

 

 

 

 

Dostopnost