Skoči na glavno vsebino

Prireditev v ribniškem vrtcu

Iz želje po medsebojnem kulturnem sodelovanju med ribniškem vrtcem in ribniško osnovno šolo se je v ribniškem vrtcu dne 16. 4. 2024 odvijala prireditev, v okviru katere so nastopili otroci iz vrtca in učenci iz osnovne šole.

Vrtčevski pevski zbor Pobarvanka pod vodstvom zborovodkinje Anje Cebin je nastopil s pesmima »Potovanje v deželo Balalaj« in »Cici himna«. Na klavirju jih je spremljala Barbara Dejak.

Otroški pevski zbor 1. razreda OŠ Ribnica pod vodstvom zborovodkinje Brigite Gregorčič Lenarčič je zapel pesmi »Kje živi pravljica«, »Tri čebele« ter »Miška in mavrica«. Na harmoniki jih je spremljala Slavica Marinković.  

Učenke in učenci interesne dejavnosti Lutke pod mentorstvom učiteljice Anje Zbašnik so nam v lutkovni predstavi Jurij Muri v Afriki predstavili skrivnostnega dečka, ki se ni maral umivati. Da bi prišel do pravih spoznanj, ga je življenje vodilo skozi različne, zanimive in zabavne preizkušnje.

Program je povezovala učenka 8. b Evelyn Sirk.

 

Vsi nastopajoči so prispevali k temu, da je prijetno vzdušje preplavilo avlo ribniškega vrtca. S svojim nastopom so navdušili publiko.

 

Tekst in foto: Staša Ivanec 

Dostopnost