Skoči na glavno vsebino

Vrtčevski otroci na obisku v osnovni šoli

V maju so ribniško osnovno šolo obiskale skupine otrok iz ribniškega vrtca. Gre za že tradicionalni obisk, s katerim želimo vrtčevskim otrokom približati program osnovne šole in jim na ta način omogočiti lažji prehod iz vrtca v šolo.
Obiskali so vse tri šolske zgradbe. Najprej stavbo B, kjer so učilnice prvega razreda. Razredničarke in druge učiteljice 1. razreda so zanje pripravile raznolik kulturno-družabni program ter jih seznanile s potekom šolskega pouka. Med vrtčevskimi in šolskimi otroci se je v trenutku vzpostavil prijateljski odnos.
Na stavbi A so si ogledali šolsko knjižnico. Tudi tu so vrtčevski otroci prejeli koristne informacije za svoje bodoče šolanje. Šolski knjižničarki sta jim predstavili delo šolske knjižnice, nato pa sta zanje pripravili tematsko izbrane pravljice in uganke ter druga drobna presenečenja.
V šolski avli stavbe C so si ogledali Prešernovo sliko in razstavo, katere del je tudi stara šolska klop, Novo zlato knjigo in Knjigo dosežkov, športne pokale, ribniško, slovensko in evropsko zastavo, še posebej pa jih je razveselil pogled na šolski akvarij.
Ob zaključku obiska so bili vrtčevski otroci povabljeni v šolsko jedilnico na sok.
Vrtčevske skupine so prijazno sprejeli in nagovorili vsi zaposleni naše šole, s katerimi so se srečevali na poti ogleda. Tako so nekatere vrtčevske skupine prejele dodatna povabila za vstop še v druge učilnice in pisarne. Več o tem naj spregovorijo priložene fotografije.
Hvala vsem, ki ste pripomogli, da so se vrtčevski otroci prijetno počutili v naši šoli!

Tekst in foto: Staša Ivanec, koordinatorica

Dostopnost